TOP VIDEO

5 misterioznih otkrića u pećinama širom sveta

5 misterioznih otkrića u pećinama širom sveta – Zanimljiva otkrića iz raznih delova sveta koja su otkrivena u prelepim, zanimljivim, a i u ponekoj jezivoj pećini.

OEWN KANDZA 1987. godine ekspedicija ulazi u novo otkrivenu mrezu pecina duboko ispod novozelandske planine Oven I pronalaze zapanjujuce otkrice. U jednoj od pecina pored ostataka drveta I nekadasnjih krosnji bili su I ostatci gigantske ptice velicine 3.1 metar bez krila. Radilo se o stvorenju nazvanom Kopnena Moa. Iako se smatra da je Kopnena Moa izumrla pre 3000 godina kandza pronadjena medju kostima I drugim ostatcima je bila potpuno sveza I ocuvana. Savrseno ocuvano stopalo sa kandzama, netaknutim misicima, kozom I vezivnim tkivima. Uprkos odlicnom izgledu, svezini I ocuvanosti ove kandze, naucna istrazivanja I laboratoriske analiza utvrdile su da je starost ovog neverovatnog otkrica oko 3.300 godina Mumificirana kandza je misterija za nauku I naucnici jos nemaju odgovor kako je velika kandza velike Moa-e u tom stanju ostala do danas.

ROYSTON PECINA Engleska, mesto Rojston godine 1742, postalo je mesto zanimljivog otkrica. Naime radnici dok su radili na premestanju mlina otkrili su ulaz do vestacke pecine ispod grada. Pecina Rojston, I zanimljive srednjovekovne rezbarije na zidovima bili su misterizoni predmet interesovanja naucnika vec vekovima. Poreko ove misteriozne pecine nije poznato, zna se da je stara oko 800 godina, da je 8 metara dugacka I siroka 5 metara. Rezbarije na zidovima podsecaju na Isusovo raspece I poznate svetce toga vremena. Zastupljena je teorija medju istoricarima da je pecina bila upotrebljavana kao stab vitezovima templarima pocetkom 13 veka koji su nastojali da organizuju krstaske ratove I sacuvaju tajnu svetog grala. Naucnici ukazuju I na pojedina ostecenja na rezbarijama koja lice takodje na kodirane simbole vitezova templara.

Zvanicno pecina kao I poreklo hijeroglifa ostaju potpuna misterija za naucnike do dana danasnjeg KRON SA KATSKILSA U januaru 2116 godine, korisnik redita postavio je slike neobicne paranormalne statue. U postu se tvrdi da je artifekt otkriven u novootkrivenoj pecini u planinama katskils. Objavljivac posta je tvrdio da su on I prijatelj sklonili statuu sa lokacije I da su nakon toga doziveli neobjasnjive proganjajuce dogadjaje ukljucujuci objekat koji se menja, cudne zvukove tokom noci I blatnjave otiske stopala oko kuce. U postu se navodi da je podrucje pecine mesto za okultiste I obozavatelje djavola. Objekad pod nazivom Kron iz Katskilsa je definitivno povezan sa ritualnim namenama Nekoliko komentara sugerise da Kron izgleda slicno kao zapadno africke skulpture za duhovnu meditaciju. Groteskte statue imaju namenu I dizajnirane su tako da daju moci vlasniku pomocu kojih moze kontrolisati druge.

KRISTALNA DEVOJCICA U udaljenoj dzungli Belizijskog tapirskog planinskog rezervata prirode, nalazi se ATM pecina koja je ponovo otkrivena 1989 godine. Nazvana kristalna pecina , je sloyen sistem tunela i soba duyine 4,8 kilometara. U pecini su pronadjeni desetine skeleta Maja koji su se kretali od beba pa sve do odraslih ljudi, a datiraju izmedju 700 I 900 godina. Skoro sve pronadjene lobanje su imale traumu od tupog predmeta, dok su sve decije lobanje izgledale popu lobanja vanzemaljaca. Skelet 18 godisnje devojke pronadjen je u najsvetlijem delu pecine sa odsecenim nogama I slomljenim prsljenovima. Postala je predmet interesovanja I radoznalosti. Zbog njenih pjenusavih I kalcifikovanih kostiju dobila je nadimak kristalna devojcica. Prema verovanju maja pecine su bile ulaz u pakao I dom demona odgovornih za bolest, bol I tragediju. Lokalno stanovnistvo veruje da je pecina prokleta I opsednuta, kao I njena podzemna reka koju zaobilaze u sirokom luku.

ZIVOTINJSKI HIBRID 2116 godine tim arheologa, paleontologa I geneticara objavio je studiju, tvrdeci da su otkrili neidentifikovan hibrid zivotinje koji je deponovan u milenijumski staroj pecini. Ovo otkrice pomaze u resavanju misterije porekla najveceg evropskog sisara. Evropskog bizona koji se iznenada pojavio u fosilnom zapisu, starosti oko 11.700 godina, vreme oko kraja poslednjeg ledenog doba. Naucnici su analizirali 64 bizona I uporedjivali sa nalazima drevne evropske umetnosi u pecinama. Koristili su kosti za odredjenje datiranja starosti da bi utvrdili da se ovaj hibrid slaze sa drevnim pecinskim crtezima. Rezultati su arheologe sirom sveta zaintrigirali u smeru, koja sve druga neidentifikovana stvorenja su postojala, a pojavljuju se na drevnim pecinskim crtezima, ostavljajuci mogucnost da su drevni ljudi koegzistirali sa drugim imaginarnim zivotljama sa crteza, koje tek treba otkriti.

 

 

Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Check Also

Close
Close