Zanimljivosti

CRVI/ PARAZITI MU IZLAZE IZ LICA

Nedavno sam pisala o parazitima koji se nalaze u nasem tijelu kao posljedica losih zivotnih navika, lose ili pogresne prehrane, zagadjene okoline, dodirivanjem “necistih ” predmeta, prenosenjem sa nekih biljaka ili dlaka zivotinja ili iz lose higjene.
Naime, prosjecan covjek od 35 godina, koji zivi pogresnim nacinom zivota ( ne odrzavanjem higjene ruku ili odjece i sl, ne kontrolisanjem namirnica koje unosi, vode koju pije, mjesta gdje boravi ili spava;) ima od 15 do 40 vrsta parazita, a da, bukvalno toga nije svjesan. Strucnjaci tvrde da ne postoji pravilo ko ih moze dobiti, a ko ne moze. Oni jednostavno napadaju sve i svasta. Lijeka nema jer oni prozdiru imunitet covjeka; ako se na vrijeme otkiju, uspjesno se odstranjuju.

Parazit, nametnik ili crv u covjekovom organizmu je zivi organizam koji ulaskom u covjekovo tijelo unistava njegov imunoloski sistem i hrani se zdravim materijama koje covjek unosi konzuiranjem hrane i pica. Kako raste u covjekovom organizmu, covjek gubi na tezini i bude cesto bolesljiv dok njegov imunoloski sistem i organi ne budu toliko slabi i unisteni da bude zavrseno smrtnim ishodom.

Paraziti mogu napadati sve organe, a zasluzni su za mnoge bolesti. Njihova velicina nije presudna; mogu biti jako mali i jako veliki u zavisnosti od sredine u kojoj se nalaze i “kako ih domacin hrani”, tj. sta oboljeli unosi u svoj organizam. Najcesce su dugi i tanki.

Ovaj momak je parazite, odnosno crve, na licu zadobio kao posljedicu zagadjivanja vazduha iz aviona (?) Na videu se jasno vidi kako crvi izlaze iz pora, nakon sto su lice tretirali nekom smjesom za ovaj problem. Moram napomenuti da osobe sa osjetljivim stomakom ne bi trebale gledati ovaj video.

Facebook Comments

Tags
Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close