VIP

Dodik: Srpska ima puno poverenje u Vučića

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i bošnjačkog člana predsedništva BiH u Istanbulu, da Srpska ima puno poverenje u Vučića i u njegovo učešće na tom sastanku, ali da se radi o tome ko predstavlja BiH.

„Mi smo sigurni i verujemo da je Vučić na sastanku u Istanbulu u pravom svetlu predstavio Republiku Srpsku i srpski narod, štiteći naše interese“, rekao je Dodik, prenosi „Kliks“.
Vučić odgovorio na Dodikovu kritiku i poručio: Od Bošnjaka tražimo samo jedno
Ipak, ocenio je on, radi se o tome ko je predstavljao BiH, a predstavljao ju je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji ponovo sebe prikazuje kao predstavnika cele BiH.

„BiH je zajednica dva entiteta — Republike Srpske i Federacije BiH i tri konstitutivna naroda i s toga je Izetbegović mogao samo da predstavlja bošnjački narod“, rekao je Dodik.

On je učešće Izetbegovića na sastanku u Istanbulu nazvao „ozbiljnim presedanom opasnim za BiH”.

Napominjući da na sastanak ne odlazi predsedavajući Predsedništva BiH, već samo član, Dodik je rekao da takav presedan dolazi od onih koji uporno nastoje da se prikažu kao branitelji BiH, a, u stvari se na taj način urušava suština institucija BiH i njeno postojanje.

„Koliko sam razumeo, to nije odluka Predsedništva BiH, nego je odluka Izetbegovića, eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format tog sastanka. On je u poseti Turskoj“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenosi RTRS.

Komentarišući sastanak u Istanbulu, Dodik je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska „ovde dramatično meša dajući podršku direktno Bošnjacima“, navodi Fena.
izvor(sputnik.rs)

https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/201801291114358351-dodik-vucic-turska/

Facebook Comments

Tags
Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close