Kakav je život u Rusiji, više ne mogu da sakriju na Zapadu

Vašington je, uvodeći sankcije, očekivao pogoršanje ekonomskog i političkog položaja Rusije, ali do toga nije došlo, izjavio je zamenik predsednika komiteta za Međunarodne poslove Državne dume Aleksej Čepa.

Poslanik je naglasio da mnogi političari iz različitih država sveta smatraju antiruske sankcije neefikasnim i ukazuje na njihovu štetnost za međunarodne odnose.

„Zbog uspeha Mundijala, milioni ljudi su boravili u Rusiji i videli da je ovde sve odlično. Zato se čuju glasovi u SAD da treba sarađivati sa Rusijom, jer se neka pitanja ne mogu rešiti bez njenog učešća“, rekao je Čepa.

Po njegovim rečima, Vašington nije ukinuo sankcije, jer na taj način SAD sprovode svoje spoljnopolitičke interese. Međutim, poslanik je siguran da će se postepeno smanjivati pritisak na Rusiju.

„Tome će pomoći i ta parlamentarna diplomatija koja se sprovodi na sastancima sa kongresmenima i senatorima“, dodao je Čepa.

Ranije je američki senator Ron Džonson, koji je prethodno posetio Rusiju, izjavio da sankcije Vašingtona Moskvi nemaju efekta.
IZVOR DIREKTAN LINK;
https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/201807081116467655-Rusija-zapad-sankcije/

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *