Sastanak Putina i Kima u Vladivostoku?

Razmatraju se različiti datumi i mesto sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, moguće je da pregovori budu održani u septembru u Vladivostoku na marginama Istočnog ekonomskog foruma, saopštili su za Sputnjik informisani diplomatski izvori.

Jedan od sagovornika agencije objasnio je da se razmatra mogućnost održavanja sastanka.

Drugi izvor je istakao da je mogućnost pregovora na Istočnom ekonomskom forumu „moguća“.

„Čekamo odgovor na Putinovo pismo (Kim Džong Unu)“, dodao je on.

Sa svoje strane, zamenik predsedavajućeg Državne dume Rusije Ivan Meljnikov potvrdio je da je severnokorejski lider pozvan na forum u Vladivostoku.

„Znamo da je (ministar Sergej Lavrov) preneo poruku predsednika Putina drugu Kim Džong Unu, u kojoj je i poziv da zvanično poseti našu zemlju u okviru 4. Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku koji će biti održan u septembru ove godine“, rekao je Meljnikov na sastanku sa delegacijom Severne Koreje.

Prošle nedelje ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetio je Pjongjang, gde se sastao sa liderom Severne Koreje. Ruski ministar pozvao je Kim Džong Una da poseti Rusiju. Centralna telegrafska agencija Koreje ranije je saopštila da je na tom sastanku postignut dogovor o vođenju pregovora na najvišem nivou.

Četvrti Istočni ekonomski forum biće održan u Vladivostoku od 11. do 13. septembra.
izvor(sputnik.rs)

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *