Svijet

Šef vojnog komiteta NATO-a: Moskva pokušava da promeni svetski poredak

Rusija i njena informaciona politika predstavljaju neke od najvećih izazova sa kojim se suočava NATO, izjavio je šef vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse Petar Pavel.

Kako je rekao, Moskva pokušava da promeni svetski poredak u skladu sa sopstvenim nacionalnim modelom društva.

Protiv Moskve se vodi informativni rat bez pravila — sve je tek počelo
On je, nastupajući na konferenciji za strateške komunikacije NATO-a u Pragu, istakao i da Rusija prema Alijansi ne sprovodi klasičnu politiku agresije, već hibridne – propagandu koja se plasira u medijima i na društvenim mrežama.

„Rusija nastoji da sruši ono što Zapad vidi u NATO-u – delovanje Alijanse i njen rezultat. Moskva to čini izuzetno efikasno. Širenje dezinformacije takođe govori o tome da je društvo na Zapadu, za razliku od Rusije, prilično otvoreno, upravo zato se i sadržaj vesti koje dobija publika ne kontroliše“, istakao je Pavel.

On je pozvao Alijansu da sačuva jedinstvo koje Rusija, kako tvrdi, nastoji da razruši.

„Mi nastojimo da pokažemo svim svojim protivnicima da će ih agresija skupo koštati, te da nemaju velike šanse za uspehom“, dodao je.

Ruski mediji podsećaju da je na prošlom sastanku šefova diplomatija zemalja-članica NATO-a potvrđena spremnost Alijanse da se politika prema Rusiji nastavi u istom maniru – snažnim vojnim obuzdavanjem, ali i dijalogom
izvor(sputnik.rs)

Tags
Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close