Svijet

VINO PRAVI UZ POMOĆ – KONDOMA: Ovaj Kubanac je zaslužio Nobela (VIDEO)

Svaka čast, ikono…

Jeste li ikad pomislili koristiti kondome tokom vrenja vina? E, pa jedan vremešni gospodin iz Kube praktikuje upravo taj način. Orestes Estevez, 65-godišnji vinar iz Havane osmislio je genijalnu ideju kako koristiti sredstvo za zaštitu tokom seks. Naime, on stavlja kondome na velike staklenke grožđa i voćnih sokova, a pomoću njih zna kad je proces vrenja gotov.

Kondomi se polako naduhavaju kad vino počne vriti i proizvodi plinove, a kad postanu čvrsti i puni plina, Estevez izbuši malene rupice kako bi se plinovi lagano oslobodili. Iskusni vinar zna kad je vino spremno za punjenje u boce – onda kad kondomi padnu.

Kondomi su vrlo popularni na Kubi, ali ne samo kao kontracepcijsko sredstvo. Godine međunarodnog embarga naterali su Kubance da improvizuju s raznim proizvodima, pa su se tako i kondomi našli u vinskoj industriji.
Estevez se već dugi niz godina bavi vinarstvom, a za svoja vina koristi domaće grožđe s mnogo vrsta tropskog voća i povrća koji daju dodatnu aromu.

“Stavljanje kondoma na bocu je isto kao i na muškarca. Ako stoji, vino je spremno i proces je završen”, zaključio je Estevez.IIzvor(srbija.danas)

Tags
Show More

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close