5 najboljih kardio treninga koje možete raditi kod kuće

5 najboljih kardio treninga koje možete raditi kod kuće

Kardio treningi važan su sastavni dio vašeg zdravlja i dobrobiti. Ne morate provoditi sate u teretani da biste održali svoje kardiovaskularno zdavlje i smršavili. Učinkovito kardio vježbanje možete provesti kod kuće, čak i ako nemate puno prostora ili opreme za to.

Prvo što trebate znati je što je kardio ? Osnovna definicija je svaka vježba koja povećava vaše otkucaje srca, a to otvara mogućnost za mnogo više od samo trčanja ili žustrog hodanja! Slijedi popis nekih najboljih kardio vježbi koje možete dodati svojoj pukovniji bez napuštanja svog doma.

1. Burpeesr
Burpees bi mogao biti strah od CrossFit profesionalaca, ali oni pružaju ubojitu kardio vježbu u kratkom vremenu. Ne trebate nikakvu opremu ili puno prostora, što ih čini izvrsnim kardio treningom kod kuće. Da biste napravili burpee , naizmjence postavite između daske i skačete naprijed u zrak. Pazite da vam ruke budu ravne na zemlji, a leđa ravna. U samo 10 minuta možete sagorjeti više od 100 kalorija. Preporučujemo da započnete polako i krenete put do 10 minuta ili više kako biste izbjegli ozljede.

2. Prekoči konop
Imate li draga sjećanja na skakanje konopa kao dijete? Pa, to možete unijeti u vježbanje skakajući konopce kod kuće. Skakački konop često se smatra najboljim kardio treningom, a mnogi sportaši ga koriste za cross trening. To možete učiniti gotovo bilo gdje s jednostavnim konopom za skok koji možete kupiti na mnogim lokacijama, zbog čega je odličan kardio trening kod kuće. Ako skačete konopcem samo 20 minuta, možete sagorjeti oko 220 kalorija. Iako vam je kao dijete bez problema ostalo sjećanje na skakanje dugo vremena, također želite raditi svoj put do punih 20 minuta.

3. Skakajući dizalice
Još jedan kardio trening kod kuće koji bi vas mogao vratiti u djetinjstvo su skakanje jakni. Slično kao i burpees, ako skakanje dizalica 10 minuta ravno može sagorjeti oko 100 kalorija. Skakače lako možete integrirati u trening krugova koji uključuju neke druge vježbe na ovoj stranici, poput burpea, skakanja konopa i čučnjeva. Bez potrebne opreme, skakačke dizalice možete izvesti bilo gdje u bilo koje vrijeme.

4. Squat skokovi
Još jedna odlična kardio vježba koju možete raditi sami ili kao dio kardio kruga su čučnjevi skokovi. Kao što im ime govori, započinjete u čučnju, a zatim skačete gore, pokušavajući doći što je više moguće, a zatim se vratite u čučanj. Izrazito djeluje na koljena, pa je potrebna pažnja kada ste početnik ili ako imate ozljedu koljena.

5. Kickboxing
Želite li osjetiti opekotinu na organiziranijoj kardio sesiji? Zatim pokušajte s kickboxingom, najboljim kardio treningom kod kuće. Kickboxing je kombinacija karatea i boksa koji je izvrstan ne samo za kardio, već i za napor snage. Možete koristiti neku opremu, poput torbe za probijanje i videozapise za vježbanje, ili to možete učiniti sami ako već imate neke vještine. Uz sagorijevanje oko 100 kalorija u 10 minuta vježbanja, možete se riješiti stresa i agresije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!