Albanci sprečili mitropolita Amfilohija da služi liturgiju u Ulcinju (video)

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijem Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije, članice ulcinjske vladajuće koalicije, jutros je pokušala da spriječi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju, tvrde iz Mitropolije.

Nakon toga došlo je do intervencije policije koja je obezbjedila da mitropolit Amfilohije dođe do crkve, ali ne i da uđe na temelje Hrama „gdje je bilo predviđeno služenje svete službe Božije“.

Naime, ova grupa izgrednika pokušala je da onemogući prilaz Crkvi, a predvodnik Sulejmani je kazao da su mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod „došli da osvajaju“ i da on kao Albanac muslimanske vjere neće to da dozvoli jer „Crkva nije Mitropolijina i da iako ne zna čija je, zna da nije njena“.

Na pitanje mitropolita Amfilohija kako to da se kao musliman miješa u pitanje Crkve, on je kazao da je on prvo Albanac.

Nakon guranja, rasprave i negodovanja pravoslavnih vjernika, policija je obezbjedila da mitropolit, sveštenstvo i vjerni narod dođu do Crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama gdje je bilo predviđeno služenje svete službe Božije. Policija je već bila na temeljima Hrama, tako da je mitropolit liturgiju služio u neposrednoj blizini ostataka Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču.
IZVOR DIREKTAN LINK
https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/201807081116469539-albanci-amfilohije/

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *