Blokada američke vlade NAJDUŽA U ISTORIJI te zemlje: Narod ne prima platu, a ne zna se ni kada će je dobiti! (VIDEO)

Blokada, koja je počela 22. decembra, jeste 19. po redu od sredine 1970-ih godina

Delimična blokada američke vlade danas je dostigla 21. dan čime je postala vlada koja je najduže u blokadi izjednačivši se s vladom iz vremena Bila Klintona.

Vlada je delimično blokirana jer predsednik SAD Donald Tramp i predstavnici demokrata, koji imaju većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, ne mogu da se dogovore o budžetu. Tramp insistira da u budžet uđe njegov predlog o finansiranju izgradnje zida duž granice s Meksikom, a demokrate neće to da prihvate.

Blokada, koja je počela 22. decembra, jeste 19. po redu od sredine 1970-ih godina, mada su prethodne blokade mnogo kraće trajale. Samo je blokada koja je nastala tokom predsedničkog mandata Bila Klintona, u periodu između 1995. i 1996. godine, trajala 21 dan.

Aktuelna blokada ne utiče na tri četvrtine vlade, koje uključuju Ministarstvo odbrane i Poštu, koja ima obezbeđeno finansiranje.

Zbog blokade je bez finansiranja ostalo oko 800.000 zaposlenih u vladinom sektorima među kojima su Odsek za domovinsku bezbednost i saobraćaj.

Bez plata su ostali i zaposleni u privatnim agencijama koje po ugovoru rade za različite vladine agencije.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

PROČITAJTE I OVO:  HLADNOKRVNOST BEZ PREMCA: Primetio sam da ima POSEKOTINU NA RUCI, ali me je SLAGAO! Onako krvav, seo je u trolu i otišao kod tetke

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *