Da li se sećate Džokerovog “trika” sa olovkom? Evo kako su ga izveli BEZ SPECIJALNIH EFEKATA! (VIDEO)

Mnogi smatraju da je Hit Ledžer najbolji Džoker u istoriji “Betmen” filmova do sada. A, svi se svakako slažu da je bio jeziv i da ja fantastično odigrao ovu ulogu.

Sećate se možda scene iz prvog dela sage Kristofera Nolana o Betmenu – “Mračni vitez” (2008) gde Džoker dolazi u podrum među okupljene mafijaše?

– Šta kažete na jedan magični trik? Učiniću da ova olovka nestane – govori on okupljenim kriminalcima, da bi potom zabio glavu lika koji je prišao da ga savlada – pravo na olovku! “Ta da! Nestala je”.

Čarls Džarman je glumac čiji je lik pomogao Džokeru da odradi trik nestajanja olovke, a otkrio je da je lako mogao i stvarno da pogine tokom ove scene, jer nije bilo specijalnih efekata i na njemu je bilo da rukom skloni olovku pre nego što mu Ledžer zabije glavu na sto.

– Odradili smo nekoliko sporijih proba tog manevra kako bih što bolje savladao da desnom rukom sklonim olovku u isto vreme dok mi telo ide na dole i glava udara o praznu površinu. Bilo je malo čupavo, jer je olovka bila zabodena u sto. Ukoliko, iz nekog razloga, nisam uspeo da je sklonim na vreme, ne bismo sada vodili ovaj razgovor – istakao je glumac.

Ledžerova uloga Džokera je ostala među njegovim poslednjim, jer se glumac nedugo nakon toga predozirao lekovima i posthumno dobio Oskara za najboljeg sporednog glumca.

– Sedeo sam hotelskoj sobi u Londonu oko mesec dana, zaključan. Napravio sam mali dnevnik i eksperimentisao s glasovima – bilo je važno da pokušam da nađem taj kultni glas i smeh. Završio sam u svetu psihopate, nekoga ko ima vrlo malo ili nema uopšte savest kada su njegova dela u pitanju – rekao je 2007. godine Ledžer za “Empire” u vezi sa njegovim pripremama za ulogu Džokera.

PROČITAJTE I OVO:  U fontanu je ubacila 100 HILJADA NOVČIĆA, a ono što se desilo sa njima posle JEDNE NOĆI je šok!

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *