Da nije smešno… Hrvati prisvojili Kosovski boj?!

Nije vest da Hrvati prisvajaju najslavnije delove srpske istorije. Ovoga puta su malo preterali.

U potrazi za velikim istorijskim bitkama svog naroda i „kopanju“ po naučnim dokumentima, hrvatski „naučnici“ otkrili su da i Kosovska bitka iz 1389. godine „pripada njima“.

Na mnogobrojnim portalima u Hrvatskoj pojavile su se teorije da su na Kosovu bar tri velike bitke predvodile hrvatske vojskovođe.

Sajt takozvane Hrvatske pravoslavne crkve objavio je tvrdnju da je na Kosovu „hrvatska vojska redovno tukla brojniju tursku vojsku“. Među tim velikim bojevima, kako kažu, odigrala se i bitka kralja Tvrtka protiv Murata 1389. godine.

Sajt takozvane Hrvatske pravoslavne crkve objavio je tvrdnju da je na Kosovu „hrvatska vojska redovno tukla brojniju tursku vojsku“.

Sajt takozvane Hrvatske pravoslavne crkve objavio je tvrdnju da je na Kosovu „hrvatska vojska redovno tukla brojniju tursku vojsku“.
Dakle, uče nas Hrvati, nisu Lazar i Miloš udarili na Turke već hrvatski ratnici. U ovoj „smehotresnoj povjesti“, hrvatski „znanstvenici“ zaključuju da su Srbi na temelju kosovske bitke „maštovito kreirali svoj nacionalni integracijski mit“. Da stvar bude grotesknija, Hrvati su za ovu priliku prisvojili i Tvrtka Kotromanića, koji je bio bosanski kralj.

Neozbiljno bi bilo da se za ove farsične tvrdnje konsultujemo sa ozbiljnim istoričarima i da se na ozbiljan način bavimo ovom komedijaškom istorijom.

Za ovakve besmislice, mogli bi, eventualno, da se pozovu stručnjaci iz nekih drugih oblasti…
izvor(sputnik.rs)

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  Za i protiv ustaša: U Blajburgu danas miting i kontramiting

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *