Dodik dovodi POPOVE SA KANDILOM u Predsedništvo BiH: Vreme je da isteramo ZLE DUHOVE!

Osoblje u zgradi Predsedništva BiH ne bi trebalo da se iznenadi ako uskoro čuje pojanje pravoslavnog sveštenika i oseti miris tamjana iz kandila.

Aktuelni predsednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsedništva BiH kaže da će kada dođe na novu funkciju osveštati nove kancelarije.

– Kancelarije u Predsedništvu BiH neće biti moje radne kancelarije, ali ću ih svakako zadržati za svoje saradnike. Moje radne kancelarije će biti u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj. Te kancelarije su već osveštane. Ali, što da ne, osveštaćemo i te kancelarije u Predsedništvu u BiH, da isteramo zle duhove – kaže Dodik.

On kaže da će insistirati da na sastancima na kojima on učestvuje bude i zastava Republike Srpske, odnosno srpskog naroda.

– To znači da kad dolaze neki državnici, pored zastave BiH bude i zastava Republike Srpske. Ako te zastave nema, ja tamo neću biti, može da dođe ko god hoće – jasan je Dodik.

Predsednik RS osvrnuo se i na kritike koje mu je uputio predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, koji je rekao da je neprihvatljivo Dodikovo insistiranje na destrukciji BiH.

– To je nešto što ne može dugo da traje, jer će on morati da povuče poteze te destrukcije, ili će se potpuno potrošiti kao političar koji samo priča, a ništa od toga ne realizuje – rekao je Zukorlić.

Dodik kaže da su to sve impresije s bošnjačke strane “koje oni pokušavaju da nametnu kao stav”.

– Ja sam od početka govorio, nas samo interesuje izvorno dejtonsko slovo i ustav BiH. Ne može neko ko se zalaže da ustavni poredak biti za destrukciju. Ako to tako ne može, naravno da postoje druge mogućnosti. Ako obezbede naš dejtonski položaj, mi nećemo imati nijedan razlog da menjamo ustav, u suprotnom, imaćemo veliki problem – ističe Dodik.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *