Dodik pozvao Putina da poseti Srpsku

U Sankt Peterburgu je u toku sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi RTRS.

Dodik je pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu pozvao Putina da poseti Srpsku.

Navodi se da je Dodik rekao da se stvaraju određeni preduslovi da se ta poseta dogodi s razlogom.

RTRS navodi da je Dodik ocenio da Srpska ima „prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta”.

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko — privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.
IZVOR(SPUTNIK.RS)

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  "Monstrum mi preti i u Srbiji, rekao je da će me UNIŠTITI" Potresna ispovest srpske manekenke koju je unakazio Turčin

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *