EVO IZ KOG RAZLOGA JE BOLJE IMATI PSA NEGO MAČKU

Ko su Vama drazi ljubimci,psi ili macke? Cuveno pitanje koje moze da podeli ljubitelje zivotinja, ali iako ne postoji do kraja ispravan odgovor, prilazemo neke od razloga zasto je bolje imati psa za ljubimca nego macku

Psi vole da se igraju

Mozete i da se igrate sa mackom, ali nista ne moze da se mjeri sa cistim entuzijazmom i ljubavlju igranja sa psom. I napolju i unutra, psi su uvijek spremni za igru i zabavljace satima i odrasle i djecu. Sa psima mozete i da igrate interaktivne igre, kao sto su bacanje lopte, ali i odredjene sportske igre u kojima cete i vi ucestvovati.

Psima ne treba posuda sa pijeskom

Oni obicno taj posao zavrsavaju napolju i dok, naravno, morate da pocistite za njima, ipak ne morate da to sve trpite u vasem domu.

Bolje podnose promjene od macaka

Psi i macke vole rutinu i ne vole neizvesnost i promjene, ali su psi generalno prilagodiljiviji i vise se vezuju za vlasnika, a ne toliko za mjesto. To znaci da ce Vas pas biti srecan gdje god da ste vi i bolje podnose selidbe. Ukoliko ga povedete sa sobom na odmor, oni ce uzivati u tome, bez stresa.

Pas Vas moze zastiti

Malo stvari moze da se mjeri sa bijesnom mačkom, ali one nisu zastitinički nastrojene prema vlasniku i u slucaju opasnosti ce pobjeci i sakriti se. Sa druge strane, psi osjecaju da je njihova duznost da zastite vlasnika i kada jednom postanete dio copora, i sebe ce dovesti u opasnost da bi vas odbranili.

Njihova ljubav je bezuslovna

Macke se vezuju za onoga ko ih hrani i pruza im nesto u cemu uzivaju i nece imati nista protiv da vas zamjene sa nekim drugim – osim ako stekne u Vas potpuno povjerenje. Za razliku od njih, ljubav psa je bezuslovna i jedinstvena, a uz Vas ce biti i u dobru i u zlu.

PROČITAJTE I OVO:  SAZNAJTE STA NAM MACKE GOVORE SVOJIM CUDNIM POZAMA?

Psi ce Vam pomoci da ostanete u formi

Cak i obicna setnja sa psom ce Vam poboljšati zdravstveno stanje. Uvijek cete imati društvo za aktivnosti i bicete aktivni i fit. Oni jedva cekaju trenutak da ih pozovete napolje, a Vi to lako mozete da uklopite u svoj raspored.

Pse mozete da trenirate

I macke mogu da nauce odredjene trikove, ali prije svega ukoliko su one raspolozene za to. Za razliku od njih, psi su voljni da uce i sirok je dijapazon njihovih mogucnosti.

Psi obavljaju odredjene poslove

Imaju dugu historiju rada u raznim ulogama, kao sto su cuvanje, lov, rad sa policijom, pomoc licima sa posebnim potrebama. Macaka u ovim ulogama jednostavno nema!

Ima ih u raznim oblicima, velicinama

Od male ciuaue do velikog azijata ili kangala, za svakoga postoji odredjeni pas. Iako postoji veliki broj rasa macaka, one su sve slicne velicine, karakteristika i izgleda.

Pas je covjekov najbolji prijatelj

I ovu izreku uvijek opravdaju. Oni su puni ljubavi, lojalni, zastitnički nastrojeni, korisni i vrijedni povjerenja i paznje. Psi zive sa ljudima veoma dug niz godina i oblikovali su naš zivot na takav nacin na koji nijedna druga životinja ne bi nikada mogla.U medjuvremenu, macke su spavale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *