“Imam 65 godina i živim sama. Dvoje djece, kćerka i sin imaju svoje živote daleko odavde, imaju svoje probleme i djecu. Ne zovem ih, niti čekam da se oni mene sjete, a zaboravili su mi i rođendan..” -

“Imam 65 godina i živim sama. Dvoje djece, kćerka i sin imaju svoje živote daleko odavde, imaju svoje probleme i djecu. Ne zovem ih, niti čekam da se oni mene sjete, a zaboravili su mi i rođendan..”

Imam 65 godina i sama živim. Dvoje djece, kćerka i sin daleko odavde imaju svoje živote, imaju svoje probleme i svoju djecu.

Niti ih zovem niti čekam kako bi se oni mene sjetili, a rijetko kad se to desi. Ove godine su zaboravili i da mi čestitaju rođendan. Nema veze, nemam zamjerku. Znam kako im je, i ja sam u njihovim godinama bila isfrustrirana. Previše sam se kidala dok sam vodila brigu o njima i kako ću da ih odgojim i sve neophodno im omogućim.

Drago mi je što sam ih uspjela školovati i od njih napraviti dobre ljude, ali žao mi je što sam se oko svega živcirala. Zašto? Da bih sad sama sjedila u četiri zida po čitav dan i čekala da mi zazvoni telefon da mi bar neko kaže Sretan ti rođendan! i tako se napušteno i šugavo osjećam, kao pas? Pa neka… Hvala vam. Ja sve mogu sama. Uvijek ću pronaći za sebe hobi i ostati pozitivna.

A i vama Bog neka pomogne. Molit ću se da vam život ne da sudbinu kakva je zadesila mene. Da vas ne zaborave djeca, čak i ako ste bili uvijek tu za njih i u svemu im pomogli što se moglo pomoći, kao što ste me zaboravili. Neka..nemam zamjerku.

Ali sjetit ćete se kad odem. I svega i rođendana, i proći će vam tada kroz glavu svaka situacija u kojoj ste se o svojoj majci ogriješili. Majka je ta koja vas je dovela tu gdje jeste, ona se ne smije tek tako zaboraviti… Ali neka… bit ću tu uz vas dok sam živa, bez obzira na sve.

IZVOR:DOBARDAN.INFO

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  NAKON MOG PRIZNANJA PREVARE NJEGOVA PORUKA ME UNIŠTILA;Ovo nisam Očekivala

Please Post Your Comments & Reviews

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *