KFOR najavljuje novu vežbu: Spremili helikoptere! Ne zna se da li će i na sever Kosova i Metohije (VIDEO)

KFOR je večeras putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu i Metohiji u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

– KFOR će obaviti vežbu, raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica KFOR, kao i održavanje njihove spremnosti. KFOR redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat – piše u saopštenju KFOR objavljenom na Fejsbuku.

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici KFOR kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih “molotovljevih koktela”, patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

KFOR je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  PRIŠTINA PROTIV EVAKUACIJE PRETUČENOG RUSA NA VMA! Ambasador Čepurin: To je van granica ljudskog razumevanja!

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *