Konačno mogu da počivaju u MIRU: Ovo su DEVOJČICE zbog kojih je PLAKALA Srbija! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nakon završetka sednice Saveta za nacionalnu bezbednost obratio javnosti i najavio žestok obračun sa kriminalom. Za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, od nasilja u porodici do ubistava, minimalne i maksimalne kazne biće povećane od 35 do 50 odsto, a najvažnije izmena da će se za najteža krivična dela uvesti institut doživotne robije

Podsećamo vas na neke od stravičnih ubistava koje su potresle našu zemlju u poslednjih 19 godina.

Stravični ubistvo Tijane Jurić koje je potreslo Srbiju, samo je nastavak crne serije zločina nad nedužnim i nemoćnim devojčicama u našoj zemlji.

Prvi od zločina u novijoj istoriji koji je šokirao našu zemlju se desio 2001. godine, a počinjen je u selu Parcani kod Ralje. Goran Ilić je za sobom već imao dva okrutna ubistva, a na slobodi se obreo krajem 2000. godine, posle amnestije. Nije mu dugo trebalo da ponovo počini stravični zločin.

Žrtva je bila učenica prve godine škole za negu lepote, Dušica Ilić (15), koja se kobnog dana oko 19.15 vraćala autobusom iz Beograda u Ralju, a zatim četiri kilometra išla peške ka Parcanima. Na putu ju je sačekao predator. Devojčica se branila, ali je monstrum uspeo da je ubije udarajući je kamenom u glavu.

Posle toga je silovao mrtvu devojčicu i ostavio je u kanalu pored puta! Potom je otišao kući, gde se presvukao i pokušao da ukloni tragove krvi sa odeće.

Sudija koji mu je izrekao maksimalnu kaznu zatvora, nije mnogo razmišljao o visini robije

– Da li za vas ljudski život nešto predstavlja? Nijednog trenutka se niste pokajali niti oborili glavu. Koja kazna, osim maksimalne, postoji za vas – pitao je sudija Zoran Tatalović.

PROČITAJTE I OVO:  JEDINSTVENA TRAMPOVA ČESTITKA: Dok ja radim, vi se zabavljate, ali ne krivim vas! SREĆNA NOVA GODINA (VIDEO)

Četiri godine potom, desio se drugi zločin koji je danima punio rubrike crne hronike. Tamara Ivanović (13) je 21. novembra 2005. godine dobila je peticu iz srpskog jezika, i vraćala se je kući iz škole, kada je videla čoveka kako leži na zemlji i odlučila da mu pomogne.

Nije ni slutila da je ruku pružila monstrumu Draganu Nikoliću Čombeu (51), koji je na njenu dobrotu uzvratio krvavim pirom koji je šokirao Srbiju – nožem je izbo 19 puta u srce i leđa!

Devojčica je umirala, a svirepi ubica ju je pljačkao! Uzeo joj je mobilni telefon koji je narednog dana prodao za hiljadu dinara na pančevačkoj pijaci. Posle zločina, umrljan Tamarinom krvlju, otišao je da pije i nakon izvesnog vremena ponovo je prošao pored njenog izmasakriranog tela i ušao u jedan od napuštenih vagona, gde je od krvi oprao jaknu, pantalone i patike, a zatim legao da spava.

Nikolić je osuđen na 40 godina robije.

Milica Barašanin (16), učenica subotičke Srednje hemijsko-tehnološke nađena je mrtva 7. oktobra 2010. godine. Ona je brutalno ubijena tako što joj je ubica prerezao vrat i maltene odrubio glavu! Veruje se da je ubica njen leš doneo i ostavio na mestu gde je pronađena.

Iako su prošle četiri godine, istraga o ovom slučaju nije dala rezultate, pa je ubica ove nesrećne devojke još na slobodi.

Govoreći o ubistvu Milice, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da ima određenih pomaka u tom slučaju.

– Nešto je policijski rasvetljeno, ali postoje određeni problemi u prikupljanju potrebnih dokaza koji bi bili dovoljni za sudsku odluku – precizirao je Stefanović.

Takođe, pre četiri godina, Mladen Ogulinac, silovatelj povratnik, najpre je silovao, a zatim zverski ubio Mariju Jovanović, devojčicu iz komšiluka koja tada nije napunila ni osam godina.

PROČITAJTE I OVO:  Igra je završena: Prištinu čekaju neugodne posledice ako ne posluša Njujork!

Istragom je ustanovljeno da je Ogulinac, koji je živeo u kući u blizini, namamio tog prepodneva devojčicu kod sebe u kuću gde ju je brutalno silovao, a potom i zadavio. Silovatelj je telo bacio u šipražje u blizini kuće i dao se u beg. Potraga za njim, u koju su se uključili svo meštani Ledinaca, trajala je do kasnih večernjih sati. Ogulinca su od meštana, koji su hteli da ga linčuju, spasli pripadnici Žandarmerije.

Ogulinac je uhapšen, prebačen je u zatvor, ali jeumro je od infarkta u zatvoru avgusta iste godine, na rođendan njegove žrtve.

Srđan S. (47) iz okoline Kragujevca, uhapšen je 2012. godine zbog sumnje da je više puta silovao četrnaestogodišnju sestričinu, čijeg je rođenog brata ubio pre više od deset godina! Da stvar bude gora, ovaj zločin je bio samo deo monstruoznih dela koje je počinio u porodici.

Srđan S. je dve godine pre ubistva, izašao iz zatvora, u kome je proveo čitavu deceniju zbog ubistva sestrića, a pre toga robijao je zbog još silovanja.

Poslednji i najstravičniji je ubistvo Tijane Jurić. Nju je po do sada poznatim podacima ubica je pre svirepog zločina popio nekoliko pića, a devojčicu potom udario atomobilom i oteo. Ubacio ju je u auto i odvezao na lokaciju 23 kilometara udaljenu od Bajmoka, gde ju je i ubio.

Đurić je nesrećnu devojčicu ugušio, a njeno telo ostavio u improvizovanom grobu na napuštenoj deponiji.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *