‘Koncert Hladnog piva nije dio programa proslave akcije Oluja’

Nakon što je Velimir Bujanec prozvao splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da Oluju slavi uz koncert Hladnog piva, splitski gradonačelnik se počeo opravdavati.

Koncert Hladnog piva održat će se 4. kolovoza na Tvrđavi Gripe povodom 30 godina djelovanja benda, a Bujanec je ocijenio da je to neprimjereno i zamjerio je Gradu Splitu što je dozvolio održavanje koncerta, istaknuvši da pritom nisu mislili ‘što će na to reći branitelji i njihove obitelji’.

Splitski gradonačelnik reagirao je na Facebooku. Napisao je da je na tu temu dobio mail od jedne udruge branitelja te da je putem maila odgovorio.

U objavi koja započinje riječima ‘ajde, opustite se malo, još malo pa će se i od mog odlaska na WC stvorit ideološka podjela u kojoj će se gledat kojom sam rukom povukao vodu…’ Opara je istaknuo da mu ne pada na pamet zabranjivati koncerte, ali i da koncert nije dio službenog programa proslave Dana pobjede. Čestitao je Hladnom pivu rođendan i odmah napomenuo da nije fan benda i da neće ići na koncert.

Da ne bi ispalo da ulazi u polemiku s Bujancem, Opara se ogradio i kazao da je njegov odgovor upućen skupini branitelja, a ne ‘osobi kojima ima fetiš izmišljati o njemu sve i svašta, s kojom nikad nije komunicirao niti ikada bio u njegovoj emisiji’.

U debatu su se uključili i drugi političari, pa je Marijana Puljak iz stranke Pametno izjavila da se ‘gradonačelnik njezinog Splita nikad ne bi opravdavao Bujancu’, a predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur je izjavio da se ‘gradonačelnik ovime gotovo ispričao što je Grad dozvolio održavanje koncerta’.

– Gradonačelnik navodi u svojoj obrani da je koncert organizirao Thompsonov menadžer bez njegovog znanja i odobravanja, da su gradske službe samostalno dozvolile koncert, te da je zaključkom skratio vrijeme održavanja koncerta… Može li niže!? – dodao je Kotur, prenosi dalmatinski portal.

izvor 24 sata.hr

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *