Lazanski spustio Hrvate zbog F-16: Samo njih neko može nasankati! Propao im je posao za SJAJNE AVIONE (VIDEO)

Miroslav Lazanski, Novinar, pisac i vojno-politički komentator rekao je da bi Hrvatska, ako ne kupi izraelski F-16 Barak (danas i službeno potvrđeno da je taj posao propao), mnogo izgubila jer se radi o sjajnim avionima

Govoreći o prevarama u prodaji naoružanja, Lazanski kaže da je sve varati sve teže i da više niko ne kupuje mačke u džaku.

– Evo poslednji su se Hrvati nasankali, sa ovim F-16 – rekao je vojno-politički komentator u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji.

On je istakao da je izraelski F-16 sjajan avion.

– Postoji pravilo kompanije “Martin Marijeta” da svaka nadogradnja, ako Izrael prodaje trećoj strani, avion mora biti u izvornom obliku, a Hrvatska je kupila te F-16 Barak jer je baš ta nadogradnja bila odlična, savršena. Ako ih ne kupe, to je veliki gubitak jer je to odličan, sjajan avion – tvrdi Lazanski.

On je dodao da Izraelci avione drže u fantastičnom stanju, te su njihovi polovni avioni bolji od nekih novih.

Lazanski je istakao i da nije bitna struktura aviona i starost, već je bitna elektronika radara.

– Kakav ti radar imaš, na kom dometu, da li je osetljiv na ometanje ili nije, kakvu raketu imaš… To je vrednost aviona i naravno kvalitet pilota – rekao je Lazanski.

Izrael je danas službeno obavestio hrvatsko ministarstvo odbrane da ne može dobiti odobrenje SAD za isporuku Hrvatskoj aviona “F-16 Barak” američke proizvodnje, izjavio je danas hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, čime je službeno potvrđeno da je propao posao oko kupovine tih aviona.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

PROČITAJTE I OVO:  Hrvatski par se čuvao za brak, pa se rastali PRVE BRAČNE NOĆI: Razlog je ŠOKIRAO ceo region

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *