Milorad Ulemek iz zatvora otkrio: Arkanova Garda još uvek postoji

Legija otkriva i kako je Arkan dobio kuću na Dedinju

Srpska dobrovoljačka garda Željka Ražnatovića Arkana, koja je devedesetih učestvovala u borbama na ratištima u BiH i Hrvatskoj, postoji i dan-danas, tvrdi Milorad Ulemek Legija, ali ne otkriva čime se ta paravojna formacija sada bavi. Takođe tvrdi i da je Arkan kuću na Dedinju dobio na pokeru!

Legija je to otkrio u novoj knjizi “U tigrovom gnezdu”, u kojoj je opisao vreme provedeno u Arkanovoj Gardi, koja je, kako tvrdi, bila deo Jugoslovenske narodne armije (JNA). Ističe i da su “zaista smešne tvrdnje” da su “tigrovi”, kako su nazivani pripadnici Garde, u rat išli da bi pljačkali frižidere, šporete i video-rikordere.

Ko ih je napravio

– Nije tačno da su gardu osnovali kriminalci. Nju su osnovale srpske patriote koje nisu žalile sebe da stanu u odbranu srpskog naroda. I dan-danas se prema Gardi čini nepravda tako što se ona naziva paravojnom formacijom. To nije tačno. Od svog pojavljivanja na vukovarskom ratištu, Garda je stavljena pod komandu tadašnje JNA, a kasnije pod komandu Srpske vojske Krajine – navodi Legija i dodaje:

– Na ideju o osnivanju Garde Arkan je došao kada je video kako se razni likovi poput Šešelja i Vuka muvaju među navijačima, pokušavajući da ih privuku u svoje partije. Arkan je mislio da ako već treba da se uradi nešto za svoje ugroženiji srpski narod, onda to treba da bude konkretno, a ne da se ide po kojekakvim mitinzima i ždere jagnjetina.

Ulemek piše da je u Gardi vladalo jedinstvo i vera.

– Mnogi ni onda, u vreme kad je Garda postojala, mada ona i danas delimično postoji, ne znaju kakvo su drugarstvo i jedinstvo vladali u njoj. Zato tvrdnje da je to bilo nekakvo društvo propalica koji su samo hteli da se sklone od ruke zakona i da su tamo došli kako bi pljačkali i ubijali vređa sve mrtve i žive i nisu tačne – napisao je on.

Legija otkriva i kako je Arkan došao do kuće na Dedinju, koja je svojevremeno bila i štab Garde. Inače, Arkan je na tom mestu sredinom devedesetih izgradio novu, velelepnu vilu u kojoj i danas živi njegova porodica.

– Pričalo se tada po gradu da je tu kuću dobio na jednoj maratonskoj partiji pokera. Lik protiv koga je igrao je ostao bez para i, misleći da može da se izvadi, dao kuću u zalog.

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *