Moskva NATO-u: Dok vi pokazujete zube, mi gledamo Mundijal

Dok beskorisni vojni blok NATO optužuje Rusiju za provokacije i nastavlja da pokazuje zube u Briselu, mi se spremamo da gledamo Svetsko prvenstvo u fudbalu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije, reagujući na završno saopštenje sa samita NATO-a.

​Učesnici dvodnevnog samita u Briselu saopštili su da Rusija provocira NATO na granicama Alijanse. NATO je, takođe, optužio Rusiju da „razvija savremene rakete dvostruke namene u Kalinjingradu“. Predstavnici Alijanse su ukazali na navodno narušavanje vazdušnog prostora zemalja NATO-a i na nagomilavanje vojne moći na Krimu.

U Savetu Federacije su optužbe NATO-a na račun Rusije ocenjene kao apsurdne.

„Razmislite šta je saopšteno sa samita. Ima li taj apsurd granice?“, napisao je šef Međunarodnog komiteta Konstantin Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku.

Zamenik predsednika Državne dume Rusije za odbranu Jurij Švitkin je izjavio da Alijansa realizuje svoje agresivne planove u blizini ruskih granica, što je, prema njegovim rečima, veoma zabrinjavajuće.

Poslanik je naveo da Severnoatlantska alijansa namerava da poveća vojne troškove, što govori o povećavanju njenog potencijala.

„Naravno, u to se ubraja i pozivanje Azerbejdžana na samit NATO-a, koje govori o pokušaju širenja uticaja i prisustva Alijanse u blizini ruskih granica“, naveo je Švitkin
IZVOR:SPUTNIK.RS

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *