Odgovor Rusije na pretnju ratom zbog S-400

Saudijski kralj Salman ben Abdul Aziz el Saud u pismu predsedniku Francuske Emanuelu Makronu saopštio je da je Rijad spreman da pokrene vojnu operaciju protiv Katara ukoliko vlasti te zemlje nabave ruske raketne sisteme S-400, piše francuski „Mond“.

Stav Saudijske Arabije o isporučivanju raketnog sistema S-400 Kataru neće uticati na planove Rusije u vezi s ovom isporukom, izjavio je zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Aleksej Kondratjev.

„Rusija prati svoje interese isporučujući Kataru S-400 i zarađujući novac za državni budžet. Stav Saudijske Arabije nema veze s tim, planovi Rusije se neće menjati“, rekao je Kondratjev.

Prema njegovom mišljenju, izjava saudijskog kralja je element ucene.

„Jasno je da Rijad u regionu ima dominantnu ulogu, a jačanje oružanih snaga Katara uz pomoć ruskih kompleksa S-400 daje toj državi očigledne prednosti. Zbog toga je jasna nervoza Saudijske Arabije“, rekao je Kondratjev.

On je uveren da je stav Saudijske Arabije o isporučivanju S-400 Kataru usaglašen sa SAD, koje imaju uticaj na Rijad.

„Vašington takođe ne želi da gubi regionalno tržište naoružanja, za njih je to primamljiv zalogaj i oni će nastaviti da pritiskaju Saudijce“, dodao je ruski senator.
Izvor(sputnik.rs)

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  UBICE S-300?! Izraelci RAKETIRALI Siriju NAJNOVIJIM PROJEKTILOM, Rusi IMAJU ODGOVOR na SUPERSONIČNU ZVER (FOTO)

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *