OPASNA BOLEST JAJNIKA NE ŠUTI, ALI JE JAKO TIHA: Ovo su 4 rana SIMPTOMA koje svaka žena MORA da zna! -

OPASNA BOLEST JAJNIKA NE ŠUTI, ALI JE JAKO TIHA: Ovo su 4 rana SIMPTOMA koje svaka žena MORA da zna!

Rak, svojim širokim spektrom oboljenja, trenutno je jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu, te je odgovoran za preko 30% svih smrtnih slučajeva – više od bilo koje druge bolesti…

Rak jajnika nastaje kada stanice jajnika postaju maligne i počnu se razvijati u tumore. Ova vrsta raka je poznata kao tihi ubojica zbog nedostatka vidnih simptoma i poteškoća da bude otkriven sa rengenom.

Iako je najčešći u žena u pred menopauzi, sve više slučajeva pokazuju povećanu učestalost kod žena u 30-im i 40-im godinama, možda čak i mlađim.

Istraživanja iz Velike Britanije su otkrila da rano otkrivanje raka može drastično povećati šanse za opstanak, stoga obratite pažnju na svoje tijelo i redovito posjećujte svog liječnika.

Stvar je u tome da rak jajnika ne šuti, ali je jako tih. Trenutno ne postoji nijedan pouzdan test, bris, pa čak i krvni testovi često daju lažne negacije. Drugi problem je da mnogi od simptoma su pogrešni i ukazuju na druge bolesti, kao što su IBS (sindrom iritabilnog crijeva).

Novija istraživanja pokazuju da postoje znakovi i simptomi raka jajnika u ranoj fazi, a kao žene, moramo biti pažljive i znati kada djelovati…

IZVOR:NOVI.BA

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  BUDITE OPREZNE: Ovo su SIMPTOMI SRČANOG UDARA koji se javljaju samo kod žena

Please Post Your Comments & Reviews

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *