PONOS SRBIJE! Niš će se TRESTI od TENKOVA i AVIONA – sve u ČAST HEROJIMA 1999.

Državnom ceremonijom, vojnom paradom i molebanom u Nišu Srbija će 24. marta obeležiti 20 godina od NATO agresije.

Za učešće na toj ceremoniji planirano je angažovanje oko 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, nezvanično saznaje Tanjug u Ministarstvu odbrane.

Između ostalog, planirano je angažovanje 30 vazduhoplova, 50 tenkova i 10 borbenih vozila pešadije, a biće angazovano novo naoružanje domaće proizvodnje.

Predsednik Aleksandar Vučić u utorak je potvrdio da će 24. marta u Nišu biti obeležana godišnjica bombardovanja na državnom nivou, uz moleban i vojnu paradu.

– Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha već je vođenja gotovo svim sredstvima – političkim, medijskim. Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanima. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji srpske crkve – rekao je Vučić.

Dodao je da će pre toga biti organizovana vojna parada, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-oma 29, 19 novih helikoptera.

– Srbija ozbiljno jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države – rekao je Vučić i pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  NOVE INFORMACIJE o Vehabiji uhapšenom u Novom Pazaru: NE PRIZNAJEM Srbiju niti bilo koju drugu državu na svetu

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *