Pratili su kretanje korona virusa i otkrili nešto zastrašujuće – Evo šta će nam se desiti za NEKOLIKO SEDMICA, nismo imali pojma

NEKI OD NAJBOLJIH STRUČNJAKA SVIJETA KOJI KORONA VIRUS PRATE I NJEGOVO ŠIRENJE, PREVIDJELI SU DA ĆE VEĆI DIO EVROPE NAREDNE SEDMICE IMATI VELIKI PROBLEM SA NAGLIM POVEĆANJEM BROJA SLUČAJEVA I SITUACIJOM SLIČNOJ ONOJ U KOME SE ITALIJA NAŠLA.

Matematički modeli koje su razvili epidemiolozi za praćenje virusa pokazali su oštru putanju zaraze u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, a Španija koja je u petak proglasila vanrednu situaciju, pokazala je zaista zabrinjavajući eksponencijalni rast, rekli su stručnjaci.

Istraživač sa instituta Robert Koch, Benjamin Majer je rekao da će mnoge zemlje slijediti primjer Italije ako se ne uvedu strožije mjere.

I SAD bi mogao zadesiti sličan scenarij, predviđanje otežava, nedovoljno je rasprostranjeno testiranje, a jedan model, za američku asocijaciju bolnica je predvidio mogući scenario, gdje je bilo stotine hiljada smrtnih slučajeva, The Washington Post piše.

Dvije sedmice ispred Britanije i ostatka Evrope je Italija, kazao je Fransoa Baluks, koji je u Londonu direktor Instituta za genetiku.

Irski ljekari su upozorili kako je Irska 14 dana iza Italije, i da bi moglo i kod njih da se javljaju veliki problemi.

Profesor sa univerziteta Humbolt u Berlinu, Dirk Brokman, kazao je da broj zaraženih u tom trenutku može da bude pogrešan i netačan, da je broj puno veći.

 

IZVOR:BLICSERVISVIJESTI.INFO

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  CECA U EKSKLUZIVNOJ ISPOVESTI O SVAĐI SA JOVANOVIĆEM: "Oprostila sam Čedi, Bog neka mu sudi", a otkriva i šta se desilo POSLE EMISIJE O KOJOJ PRIČA SRBIJA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*