Prodata TITOVA rezidencija u Njujorku za 12 MILIONA DOLARA! Novi vlasnik bogati ekonomista!

To nije jedina imovina bivše SFRJ u inostranstvu

Hrvatska je saopštila da će od prodaje njujorške rezidencije bivše SFRJ, toj zemlji pripasti nešto više od dva miliona dolara.

Prodajom za 12,1 milion američkih dolara, prema utvrđenom odnosu i nakon izvršenja obaveza na osnovu participiranja u nužnim troškovima održavanja nekretnine od 1992.-2018. godine, u budžet Hrvatske biće uplaćeno 2.075.103,07 dolara, saopštilo je u subotu hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Identitet kupca stana na prestižnoj Park Aveniji zasad je nepoznat, a mediji prenose da je on iz Njujorka i da dolazi iz sveta finansija, navodi Hina.

Treba vam novac: Ovi gradovi VAPE za ljudima, nude OGROMNE PARE, a vi samo treba da se doselite!

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije saopštilo da su države sukcesori bivše SFRJ u četvrtak u Njujorku potpisale ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše SFRJ na adresi 730 Park Avenue za ukupno 12,1 milion dolara.

Prodaje se Titova rezidencija u Njujorku: Evo koliko novca sledi Srbiji, a koliko Hrvatskoj

Zajednička prodaja rezidencijalnog stana u Njujorku prvi je ovakav slučaj u procesu sprovođenja Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije i rezultat je velikog angažovanja svih država sukcesora u poslednje dve godine, te predstavlja značajan uspeh za sve strane, navodi se u saopštenju.

U ovom procesu je Srbiji od prodaje ove nekretnine pripalo je 39,5 odsto neto prihoda, odnosno 3.487.939,21 dolara, ukazuje Ministarstvo.

Od ukupno dobijene kupoprodajne cene odbijeni su troškovi održavanja pomenutog objekta od 1. januara 1992. do dana prodaje (ukupno iznose 3.269.774,16 dolara) – koji su, takođe, raspodeljeni između svih država sukcesora srazmerno kvotama iz člana 3. Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Imajući u vidu da je ove troškove sve vreme plaćala Srbija, pomenuta sredstva biće refundirana Srbiji. Pored rezidencije bivše SFRJ u Njujorku, u toku je proces zajedničke prodaje još četiri objekta bivše SFRJ (Stalna misije bivše SFRJ pri UN u Njujorku, ambasada bivše SFRJ u Bonu, ambasada bivše SFRJ u Bernu i ambasada/rezidencija bivše SFRJ u Tokiju), napominje se u saopštenju.
izvor(srbija.danas)

PROČITAJTE I OVO:  SA NJOM ĆE SE PUTIN OŽENITI! Osvojila je SRCE ruskog predsednika, a EVO KO JE buduća PRVA DAMA RUSIJE (FOTO)

Facebook Comments

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *