Se*s žele i muškarci i žene, ali ko uživa više?

Otkriveno.
Zašto je muškarcima orgazam zagarantovan, dok tek trećina žena redovno doživljava orgazam? Misterija je konačno rešena!
Nije nikakvo čudo što je Bili Kristal bio iznenađen savršenom imitacijom orgazma Meg Rajan u kultnom filmu “Kad je Hari sreo Sali” ako se uzme u obzir da nedavna istraživanja pokazuju da je tek jedna trećina žena u potpunosti uzbuđena u toku odnosa. Ima mnogo faktora koji na to utiču, poput veštine partnera, emocija i generalnog trenutnog psihičkog stanja, ali naučnici tvrde da je najbitniji od svih faktora to što je ženski orgazam “nepotrebna zaostavština evolucije”, dakle, nešto poput slepog creva.

Dugo je naučnike zbunjivala činjenica da muškarac mora da doživi orgazam kako bi došlo do začeća, dok žena može da zatrudni i bez njega.
Zbog toga su Mihaela Pavlićev iz dečje bolčnice u Ohaju i Ganter Vagner, evolucijski biolog, tri meseca posvetili proučavanju ženskog orgazma, tačnije lučenju prolaktina i oksitocina, koji su prateća pojava ženskog orgazma. Ispostavilo se da su, barem prema njihovim zaključcima, ti hormoni imali ključnu ulogu u refleksnoj ovulaciji ženskih sisara.

Međutim, evolucijom su one razvile cikličnu ovulaciju, i orgazam je u evolutivnom smislu postao nevažan. Još jedna posledica ciklične ovulacije je i nestanak klitorisa iz vagine, potpuno van domašaja penisa, zbog čega je otežana njegova stimulacija u toku seksa, a posledica toga je da mnoge žene orgazam mogu da dožive samo direktnom stimulacijom klitorisa ili masturbacijom.

Ipak, ističu ovi naučnici, čak i ukoliko orgazam nema nikakvu važnost u prokreaciji, igra ogromnu ulogu u zbližavanju partnera, a ona je podjednako bitna kao i sama prokreacija. A baš tokom objavljivanja ovog istraživanja stiglo je još jedno koje se tiče žena i orgazma. Sa kim žena pre doživi orgazam, sa suprugom ili ljubavnikom ?

Žene tokom neobaveznog seksa dvostruko ređe dožive orgazam nego u seksu sa stalnim partnerom. Ovu izjavu naučno je potvrdio Džastin Garsia, naučnik Instituta Kinsli za istraživanje seksa.
IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *