SLAVLJE U CIJELOM SVIJETU, PRONAĐEN LIJEK PROTIV KORONE: Već se ranije koristio protiv VIRUSA, EVO O ČEMU SE RADI! “ŠTO PRIJE OVO DAJTE PACIJENTIMA”

Indijski proizvođač farmaceutskih sastojaka “Lasa superdženeriks” saopštio je da je pokrenuo saradnju sa Institutom za hemijsku tehnologiju iz Mumbaija kako bi započeli rad na favipiraviru, eksperimentalnom lijeku protiv novog koronavirusa.

“Svim zajedničkim snagama naporno radimo na istraživanju favipiravira, antivirusnog lijeka koji ima dosta potencijala u borbi protiv širokog spektra virusa. Preduzećemo sve potrebne korake da bismo dobili dozvolu od indijske Agencije za kontrolu lekova, kao bi se lek našao na indijskom tržištu što pre”, rekao je doktor Omkar Herlekar, predsednik izvršnog odbora kompanije “Lasa superdženeriks”.

Favipiravir je antiviralni lijek širokog spektra koji je prvo razvila japanska kompanija “Tojama hemikal” protiv RNA virusa, poput gripa, žute groznice, ebole, norovirusa i enterovirusa.

U Indiji ovaj lijek nije zaštićen nijednim patentom.

20. februara, pekinška kompanija “Sihuan farmasutikal holdings” počela je testiranje lijeka na pacijentima zaraženim koronavirusom. Slično se radi u Japanu i Južnoj Koreji.

Doktor Herlekar kaže da se čekaju podaci kliničkih ispitivanja u Kini, a čim ih dobiju, za oko 2 nedelje, “Lasa” će početi sa studijama biološke raspoloživosti i bioekvivalentnosti prije nego što bude tražila dozvolu da se ijlek nađe na indijskom tržištu.
Kako prenose strani mediji, Kina želi da favipiravir unese u svoju zvaničnu listu lijekova protiv covid-19 jer je prošao klinička ispitivanja sa odličnim rezultatima i bez značajnih nuspojava.

Kako se navodi, istraživanja su pokazala da su se pacijenti liječeni favipiravirom brže oporavljali, posebno njihova pluća.

 

IZVOR:BLICSERVISVIJESTI.INFO

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  OVO JAČA IMUNITET BOLJE NEGO HRANA: Evo kako da stvorite ključna antitijela koja uništavaju viruse!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*