Šta se krije iza jezive scene ispred kovid ambulante u Pančevu? Otkriveno zbog čega je mrtav čovek satima stajao na suncu naočigled lekara!

Pančevci su u sredu prisustvovali neprijatnom prizoru u Zmaj Jovinoj ulici na samom ulazu u kovid ambulantu gde je starije lice u kolicima preminulo i na tom istom mestu je stajalo čitava dva sata na suncu.

Građani su bili u čudu kada su zatekli taj prizor i veoma su se uznemirili, a preme svedočenjima prolaznika telo čoveka je stajalo na suncu prekriveno belim čaršafom i niko mu nije prilazio niti je telo pomerio sa ulaza.

Prema zvaničnim informacijama koje su dostavili iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za portal SrbijaDanas, preminuli lo lice je u kovid ambulantu došlo po rezultate testiranja. Preminulo starije lice bilo je štićenik Doma za lica ometena u razvoju “Srce u Jabuci”.

– Po nalogu lekara korisnik je odvezen u kovid ambulantu, kako bi se obavilo snimanje pluća, a zatim u Dom zdravlja radi analize krvi, te je nakon toga ponovo je vraćen u kovid ambulantu radi rezultata – rečeno je u resornom ministarstvu za naš portal.

Nažalost, u međuvremenu je starije lice preminulo ispred kovid ambulante, ali postavlja se pitanje zbog čega je čovek ostavljen na suncu i telo nije sklonjeno sa ulice. Kako nezvanično saznajemo, sve to je potrajalo i više od dva sata.

-S obzirom na to da je osoba preminula na javnom mestu bilo je neophodno sačekati Policiju i Hitnu pomoć, kako bi konstatovali smrt. Pošto policija nije stigla u kratkom roku, telo preminulog je ostalo na licu mesta i prekriveno belim čaršavom – rekli su iz ministarstva za naš portal.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od Ministarstva zdravlja informacije o ovom slučaju, o čemu će obavestiti i javnost po dobijanju istih, s obzirom na to da je korisnik ustanovu napustio po nalogu lekara.

PROČITAJTE I OVO:  PRONAĐEN LEK PROTIV KORONE? Evo šta dr Stevanović kaže o otkriću Rusa

U narednim danima biće utvrđena odgovornost u ovom slučaju.

Kovid ambulanta u Pančevu već nekoliko meseci radi u zgradi u ulici Zmaj Jovinoj, a odnedavno ponovo je otvorena 24 sata i prima sve potencijalne obolele sa ove opštine.

 

IZVOR:SRBIJADANAS.COM

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*