Talijanski i planetarno popularni pjevač svoj nastup zapoceo je pjesmom posvecenom Oliveru

Mario Biondi (47) nakon tri godine vratio se u Hrvatsku. Velikan jazza i soula, Sicilijanac iz Catanije kojeg su već nakon debitantskog albuma ‘Handful of Soul’ prozvali novim Barryjem Whiteom, za povratak je izabrao pozornice na Tvrđavi Svetog Mihovila u Šibeniku.

Svoju najvažniju pjesmu, ‘Handful of Soul’, Biondi je posvetio Oliveru Dragojeviću, kojem se naklonio na šibenskoj pozornici i izrazio žaljenje jer nas je takav glazbenik napustio.

– Glazba slavi život. Glazba zabavlja, ona vas mora odvući tamo negdje, u bezbrižnost – rekao je Biondi koji je u Šibeniku predstavio posljednji album ‘Brasil’, nastao u suradnji s brazilskim glazbenicima, koji predstavlja konačnu potvrdu njegove ljubavi prema brazilskoj glazbi.

Prvi puta Hrvatsku je posjetio 2014. kada je nastupao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.Tada je u Zagreb sletio na sam dan koncerta jer je večer prije nastupao u Parizu i nije stigao razgledati grad.

Svojprvi nastup u Hrvatskoj započeo je pjesmom ‘A Handful Of Soul’. Izuzetno raspoložen i zadovoljan prošetao je kroz cijelu dvoranu, sjeo u publiku, slikao se s fanovima i plesao. U dva sata otpjevao je čak 22 pjesme, a nakon koncerta se družio s obožavateljima u predvorju dvorane.

Glazbenik je poznati ljubitelj vina i jedva je čekao kušati naše najpoznatije sorte, a od organizatora je tražio i da mu nabave 14 godina star viski.

Karijeru je započeo 1988. kao prateći vokal mnogim afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Rayu Charlesu. Iako Biondi uglavnom pjeva na engleskom ili talijanskom jeziku, obožavatelji govore da ipak najbolje govori jezikom soula i jazza.

IZVOR 24sata.hr

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *