Utopljenika je odmah izvukao na plažu i počeo ga reanimirati

Nema boljeg osjećaja od onoga kad nekome spasiš život. To je najljepši dar od Boga, rekao nam je u četvrtak Ante Lijić (52) koji živi i radi u Švedskoj, a trenutačno je na godišnjem odmoru u Petrčanima kraj Zadra.

On se u četvrtak nešto prije devet sati zatekao na plaži u Petrčanima i spasio život starijem kupaču koji je bez svijesti plutao u moru. Sa svojom obitelji se šetao prema obližnjem restorana te je primijetio čovjeka koji je plutao svega nekoliko metara od obale. U početku je pomislio da muškarac roni, ali ubrzo je shvatio da je čovjeku pozlilo i da je bez svijesti.

– Šetali smo plažom prema restoranu, gdje smo planirali ići na doručak. Vidio sam da stariji gospodin pluta s glavom okrenutom prema moru, a nije imao nikakva ronilačka obilježja. Desetak sekundi sam ga promatrao i onda skočio u more te ga počeo lagano udarati da provjerim je li pri svijesti. Shvatio sam da uopće ne diše. Cijeli je poplavio. Odmah sam ga izvukao na plažu te počeo reanimirati i udarati kako bi povratio vodu. Već nakon nekoliko pokušaja iz usta mu je počela izlaziti voda i tad je prodisao, a nakon toga smo ga okrenuli na bok – ispričao nam je Ante, kojemu su u spašavanju pomogli i ostali kupači.

Dok je Lijić kupaču pružao pomoć, prolaznici koji su se tamo slučajno zatekli su pozvali Hitnu pomoć. Muškarca su u teškom stanju prevezli u zadarsku bolnicu, a Ante se nada da će se stradali kojem je pomogao oporaviti. Ne smatra se herojem i kaže da bi to napravio svatko tko bi se našao u takvoj situaciji. Ističe da je osjećaj nakon što je spasio život utopljeniku neopisiv.

– Vjerojatno više nikad u životu neću dobiti priliku tako nešto lijepo napraviti – kaže Ante još pod dojmom od spašavanja utopljenika i dodaje da mu je želja upoznati muškarca kojeg je spasio. Iz policije su potvrdili kako je spašeni muškarac pri svijesti te komunicira s okolinom.
IZVOR 24sata.hr

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *