UVODI SE POLICIJSKI SAT, DONESENE NOVE MJERE: Oglasili se hitno, evo kada stupaju na snagu

Vlastti u Prištini ponovo će uvesti policijski čas u gradovima sa velikim brojem zaraženih virusom korona, saopštio je tzv. premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti na Fejsbuku

Primjena novih mera počinje od sutra. Za sada će se te mjere odnositi na gradove kao što su Priština, Prizren, Uroševac i Vučitrn, gdje će biti na snazi zabrani kretanja u periodu od 21 do 5 sati ujutru.

Hoti je precizirao da će rad restorana u periodu kada je kretanje građana dozvoljeno biti ograničen samo na uslugu na otvorenom prostoru i dostavu.

Hoti je poručio i da će biti obezbjeđen veći broj testova, da će se odrediti prioriteti ko će se testirati, ali i da će se ubrzati procedura za nabavku uređaja za testiranje, kako bi se na dnevnom nivou na teritoriji KiM obrađivali uzorci za oko 500 testiranih na virus korona.

Planirana je i potpuna reorganizacija klinika Univerzitetskog kliničkog centra, ali i stavljanje na raspolaganje privatnih bolnica.

 

IZVOR:NOVI.BA

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  JEZIVA NESREĆA, CIJELA PORODICA U GADNIM POVREDAMA: Policajac prišao prevrnutom autu PA BRZO URADIO OVO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*