VEČERAS STIGLE PRETUŽNE VIJESTI! PREMINULA JE: OPRAŠTAJU SE OD LEGENDE, pamtit ćemo je po brojnim filmovima

Olivija de Hevilend, umrla je u 104. godini, u Parizu prirodnom smrću, kako je za “Holivud Reporter” izjavio njene publicista.

Glumica koje je živjela u Gradu svjetlosti Oskara za najbolju glumicu osvojila je za uloge u filmovima “The Each His Own” (1946) i “The Heiress” (1949). Najpoznatiju ulogu ostvarila je 1939. u kultnom filmu “Prohujalo sa vihorom” u kojem je igrala Melani Hamilton Vilks.

Olivija de Hevilend, koja je najduže živjela od svih članova glumačke ekipe kultnog ostvarenja “Prohujalo sa vihorom”, rođena je u Tokiju, a odrasla je u Kaliforniji.

Njena starija sestra bila je glumica Džoan Fontejn, a zvijezda filma “Prohujala sa vihorom” debitovala je 1935. u adaptaciji Maksa Rejnharda “A Midsummer Night’s Dream”.

Često je sarađivala sa Erolom Flinom, o čemu svedoče filmovi “Captain Blood”, “They Died With Their Boots On” i “The Adventures of Robin Hood”.

Pamti se i njena nevjerovatna ljepota. A ona je, kako je sama rekla, više uživala da glumi dobre djevojke nego one loše jer je igranje ovih prvih bilo više od glume.Ne zaboravlja se ni njena hrabrost da tuži čuvenu kompaniju “Vorner bros”, čime je ozbiljno uzdrmala pravila američkih filmskih studija. Rečeno joj je da ako izgubi spor, da više neće glumiti i pobijedila je, piše “Gardijan”.

Prije 12 godina uručena joj je Nacionala medalja za umjetnost, a 2009. pojavila se u dokumentarcu o Alchajmerovoj bolesti “I Remember Better When I Paint”.

Izjavila je da se vremenom njena potreba za glumom smanjila kao i da joj je više nije bio potreban život iz mašte koji joj je pružala glumačka karijera.

 

IZVOR:NOVI.BA

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  VEČERAS STIGAO ODGOVOR VLADE! Evo da li zatvaraju GRANICU SA SRBIJOM!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*