VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: “Oluja” više neće biti, Srbija to neće dozvoliti, očuvaćemo mir i stabilnost

Rekao sam otvoreno i šta mislim o KiM i svim drugim važnim temama”
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne sa patrijarhom Irinejom u Patrijaršiji, a pre toga je prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Nakon susreta sa patrijarhom irenejom, predsednik Vučiće se obratio javnosti istakavši da je sa srpskim patrijarhom razgovarao o ključnim nacionalnim pitanjima, o položaju našeg naroda u Republici Srpskoj, BiH, Hrvatskoj.

– Rekao sam otvoreno i šta mislim o KiM i svim drugim važnim temama i zadovoljan sam što me je salsušao. Jutros smo imali sednicu za bezbednost, doneli više važnih mera i odluka, biće ih više i u budućnosti radi popravljanja položaja naših vojnika i pirpadnika obaveštajnih službi i jačanja naše vojske kako bismo išli u kiorak sa svetom i bili sposobni da odgovorimo izazovima u regionu. cilj nam je očuvanje mira, stabilnosti i budućnosti naše dece. Danas je tačno 1930 dana od kako smo poptisali sporazum u Briselu, jedina obaveza Albanaca, uspostavljanje ZSO, nije sprovedena u delo. Jasno je uplitanje i svetskih službi u politički život Srbije, da mi ne možemo otvoreno da govorimo o strašnom licemerju onih koji ne sprovode Briselski sporazum – naveo je Vučić.

Vučić je rekao da kompromisno rešenje za Kosovo nije na vidiku i da nije optimista po tom pitanju.

Ističe da su ljudi zlonamerni i da su “teški bolesnici” oni koji su izmišljali da Srbija ide protiv svog naroda.

Predsednik je zapitao šta je ono što srpska strana nije ispunila iz Briselskog sporazuma i podsetio da ne postoji ni jedna tačka koja je srpskoj strani ostala.

Podseća i da Srbija napreduje ekonomski, iako su govorili da će Srbija imati najmanji rast.

– Lagali su, sprdali se i podsmevali svemu što smo radili, a sada pokazujemo rezultate! Dok su oni sve proćerdali, sebe obogatili, a narod osiromašili – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da ćemo po svaku cenu da sačuvamo mir i stabilnost.

– Mnogih Oluja neće biti. Srpska država ih neće dozvoliti. Tačka – rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je zakazao za danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na severu Kosova.
IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *