ZAR PO NJEMU?! Ovako je Đorđe Božović GIŠKA dobio legendarni nadimak! (VIDEO)

Bio je krupne građe..

Đorđe Božović Giška (Peć, 16. septembar 1955. — okolina Gospića, 15. septembar 1991) je bio srpski i balkanski kriminalac, sportista i osnivač Srpske garde, paravojne formacije SPO-a.

Poznato je da je bio saradnik Državne bezbednosti, zadužen za ubistva ustaških i albanskih terorista, da je bio veliki patriota i da je ubijen u okolini Gospića pod nerazjašnjenim okolnostima.

Mnogo je pisano i poznato o ovom čuvenom voždovačkom kriminalcu, ali mnogi ne znaju kako je dobio čuveni nadimak. Kao mladić, već je bio iskusan u uličnim tučama, a prednost mu je bila ta što je bio krupan. Tako mu je prvi nadimak bio jednostavan – “debeli”. Dok je odrastao, u beogradskom Zoološkom vrtu postojao je medved koji je njegove prijatelje podsećao na Božovića.

Taj medved se zvao Giška. Po drugoj verziji, “Giška” je varijanta od “gica”, “prase”, što je opet na račun njegove krupnije građe.

A ostalo je, što kažu, istorija srpskog podzemlja.

izvor(srbija.danas)

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  Zemunac otkrio GDE se nalaze SNIMCI iz Šilerove i KO je na njima: Šiptar me je poslao da odnesem kasete Vuku

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *