Zemunac otkrio GDE se nalaze SNIMCI iz Šilerove i KO je na njima: Šiptar me je poslao da odnesem kasete Vuku

Sve bi moglo da ispliva u javnosti
 
 
 
Zdanje u Šilerovoj ulici, gde je bilo sedište „zemunskog klana“, iz kojeg su komandovali Dušan Spasojević Šiptar i Milorad Ulemek Legija, ekspresno je srušeno odmah nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. samo da bi se sakrili dokazi o tome ko je sve od političara tamo odlazio. Međutim, snimci na kojima su brojne poznate ličnosti, postoje i danas i lako bi mogli da isplivaju u javnosti.

O svemu tome govorio je i sam Legija, u jednoj svojoj ispovesti.

– O tome se dosta pričalo tokom suđenja za ubistvo Đinđića. To su govorili ljudi koji su dosta vremena provodili u Šilerovoj jer su tu radili. Ponajpre mislim na pokojnog Zorana Vukojevića Vuka. Ali, glavno se zna i nesumnjivo je utvrđeno da je sve snimano, svi dolasci i odlasci posetilaca. Tajna tih snimaka je, po nekima, otišla zajedno sa Vukojevićem. Postoje, međutim, određeni podaci da kopije tih kaseta poseduje jedan čovek iz Švajcarske u koga je Dušan imao nepgraničeno poverenje i trenutno radimo na tome da mu uđemo u trag.

Inače, specijalnom tužiocu nije išlo u račun da se kasete iz Šilerove pojave na suđenju.

I član „zemunskog klana“ Aleksandar Simović je pred Specijalnim sudom govorio da su u Šilerovu dolazile poznate ličnosti, a posebno je izdvojio Čedomira Jovanovića.

 

– Tamo se i kupao u bazenu. To znam jer sam lično pregledao kasete s video-kamera na kojima se vidi kako Jovanović svojim „Audijem“ ulazi u Šilerovu, a onda i kako šeta pored bazena. Na tom snimku se vide i Čume, Saša Aleks, Dragoljub Marković… – rekao je Simović i dodao da je na nekim kasetama snimljen i razgovor Spasojevića i Jovanovića u dnevnoj sobi Šilerove, ali da se ne zna o čemu su tačno pričali.

PROČITAJTE I OVO:  NajELITNIJE Specijalne Jedinice Na Svetu

Kako je rekao, te snimke je gledao u kući ubijenog svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

– Spasojević me je poslao da odnesem kasete Vuku. Smatrao je da te kasete treba sakriti jer su na njima snimljeni važni ljudi. Vukojević je onda iskopao rupu u svom dvorištu i tu ih sakrio.

izvor(srbija.danas)

Facebook Comments

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *