ZVECKA SE ORUŽJEM! Zlo se na KOSOVU SPREMA! Amerikanci poslali OKLOPNA VOZILA Albancima – upotrebiće ih za VOJSKU?!

Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila “Hamvi” (Humvee), i podseća da je u julu ove godine tzv. kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.


Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Sednica lažne kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice samozvani predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržavao razvoj Kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložile puno novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružane snage Kosova pozitivan korak.

IZVOR.SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  Panika u Prištini: „Srpski tenkovi krenuli na Kosovo!“ (video)

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *