PODELITE SA PRIJATELJIMA

Aidin suprug ima djecu i s drugom ženom, a njegova najmlađa kći s drugom ženom nosi Bosankino ime

Bosanka Aida udala se za sadašnjeg supruga prije 37 godina, a onda je on u kuću doveo drugu ženu, piše Mondo.rs.

Aida je na Kosovo je došla prije 37 godina i udala se iz ljubavi, a nakon 17 godina braka njen je suprug u istu kuću doveo drugu ženu. Nije, kaže ona, ni prva ni posljednja. Njima je to sasvim normalno.

Suprug joj je omogućio dobar život, odlično je prihvaćena i suprugova obitelj je dala garanciju za nju i njeno uzdržavanje ako muž kojim slučajem odluči da ne održi riječ. Do toga nije došlo već 15 godina…

Aidin suprug ima djecu i s drugom ženom, a njegova najmlađa kći s drugom ženom nosi Bosankino ime – Aida, koja je, ujedno, njegova prva supruga. Kaže da muž ugađa objema, da se nijedna ne bi naljutila.

Svi žive zajedno

Aida je majka dvije kćeri i kaže da je lijep život imala tijekom svih godina, otkad se udala, a tada je imala samo 22 godine. Kaže da je daleko od rodne Bosne, ali to je sudbina.

Dodaje i da joj bilo teško naučiti “njihove običaje i jezik”, ali da je tako i htjela i morala kad već tamo živi. Njen suprug, kaže Aida, s drugom suprugom ima dva sina od 14 i osam godina i četverogodišnju kćer koja je dobila ime po njoj.

Bosanka tvrdi da se s drugom suprugom svoga muža lijepo slaže, da svi žive zajedno, te da njih dvije sve rade zajedno, i tako već 15 godina. Opisala je i kako je to bilo kad je njen muž nju pitao da dovede i drugu ženu, ona je rekla “Pa ako si gospodin, dovedi”.

Tome se u Bosni svi čude

To je značilo kako se on treba ponašati prema objema. Međutim, pošto je ona starija prvo sve njoj kupi, pa onda i mlađoj ženi. Nema svađa, nema problema, a sve im kupuje podjednako. Ugađa i jednoj i drugoj.Aida je rekla da je sreća što u tom trenutku nije imala nikoga od bliske obitelji jer se tome svi u Bosni čude, a tamo nije dolazila 14, 15 godina. Udala se na Kosovo jer joj se tu udala rođakinja i ponudila joj da se uda za njenog djevera. Tako su postale i rođakinje, sestre i šogorice jer su se udale za dvojicu braće.

Aida kaže da živi na pola puta između Prištine i Prizrena, te da joj suprug ne brani da izađe ni da se uredi, jer, kaže, ne nosi njihove dimije od 12 metara, niti je to muž od nje tražio.

Dodaje i da je narod u Bosni veseliji, da se smiju i razgovaraju, dok se na Kosovu više šuti. Ispričala je i da slabo voli njihova jela koja pripremaju te da više voli bosansku kuhinju i bosanske pite koje je zavolio i njen suprug.
IZVOR:NET.HR

Facebook Comments