PODELITE SA PRIJATELJIMA

Na novom ‘Saudi slem’ turniru igrači će biti dobro plaćeni za izbor da zaobiđu ATP takmičenje u korist saudijske egzibicije

Novak Đoković, Rafael Nadal i Karlos Alkaras će se boriti za ogroman novčani ček na turniru Slem šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji. Nova egzibicija u Saudijskoj Arabiji održaće se u oktobru, a učestvovaće i šampioni gren slemova Janik Siner i Danil Medvedev, kao i svetski broj 7 Holger Rune. Sa kombinovanim novčanim nagradama i naknadama za pojavljivanje, pobednik turnira će odneti čak više od dupliranog iznosa čeka pobednika na Vimbldonu.

Đoković i Nadal će predvoditi ekskluzivan turnir šest igrača. Neobično je da se takav visoko rangiran nezvanični događaj održava usred teniske sezone. Ali igrači će biti dobro plaćeni za izbor da zaobiđu ATP takmičenje u korist saudijske egzibicije.

Igračima će biti zagarantovano milion i po dolara kao naknada za pojavljivanje. A pobednik će dobiti ogromni nagradni fond od 6 miliona dolara. To znači da bi eventualni šampion mogao odneti ukupno 6 miliona funti, gotovo tri puta više nego što je prošlogodišnji šampion Vimbldona dobio.

Alkaras je zaradio 2,35 miliona funti kada je pobedio Đokovića u finalu na Ol Ingland klubu 2023. godine kako bi podigao svoj drugi Grend slem trofej u karijeri. Na najnovijem Grend slem turniru, Siner je odneo 1,6 miliona funti kada je osvojio svoj prvi Grend slem na Australijan Openu.

Novac koji se nudi na Slemu šest kraljeva skoro odgovara svom novcu koji je Rune zaradio u karijeri. Jedini član šestorke bez gren slem naslova, dvadesetogodišnjak je do sada zaradio 6,5 miliona funti (8,2 miliona dolara) na singl i dubl terenima na turu.

Ako osvoji egzibiciju u Riadu, ta jedna nedelja bi skoro izjednačila sve što je Rune zaradio u trogodišnjoj karijeri sa četiri titule uključujući i Masters u Parizu.

IZVOR:ZURNAL.RS

Facebook Comments