PODELITE SA PRIJATELJIMA

Najbolji svetski teniser Novak Đoković dao je ekskluzivni intervju za britanski Bi-Bi-Si (BBC) u kom je napokon progovorio o vakcinaciji i svemu onome što se dešavalo u Australiji.

Novak je napomenuo da nije antivakser i da nema ništa protiv vakcina, ali da podržava slobodu koju svaki pojedinac treba da ima. A dok je govorio o tome novinaru BBC-ja, Đoković je rekao jednu rečenicu koja je mnogima prošla “ispod radara.”- Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida – rekao je Đoković i tako na indirektan način poručio da nije izričit kada je u pitanju neuzimanje vakcine, ali je potom i dodao:

– Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa. Trudim se da držim um otvorenim jer se svi trudimo da pronađemo najbolje moguće rešenje. Niko ne želi da bude u ovoj situaciji u kojoj smo mi kolektivno već dve godine. Deo sam globalnog sporta koji se igra svake nedelje na različitim lokacijama. Razumem posledice svoje odluke. Jedna od posledica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumem da danas ne biti vakcinisan znači da ne mogu da putujem na većinu turnira.Da li ovo znači da je Đoković spreman da se vakciniše protiv koronavirusa ali ne trenutno postojećim vakcinama? Ili bar dok ne bude sigurniji u njihovu bezbednost i efikasnost?

Novinar BBC-ja Amol Radžan nije mogao da razume što je Novak spreman da propusti velike turnire koji slede samo da ne bud eprimoran na vakcinisanje.Radžan: Da li si spreman da se odrekneš prilike da, postaneš najveći teniser koji je ikada uzeo reket u ruke, statistički? Zato što imaš tako snažna osećanja po ovom pitanju?

Novak: Da.

Radžan: Ako to znači da ćeš propustiti Rolan Garos, Vimbldon… Da li je to cena koju si spreman da platiš?

Novak: Da, spreman sam da platim tu cenu.

Radžan: Zašto, Novače, zašto?!U intervjuu koji je dao za britanski BBC, najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da niko ne može da ga primora da se vakciniše i da je spreman da žrtvuje trofeje, ako je vakcina uslov da učestvuje na turnirima.

espreso.co.rs

Facebook Comments