GORAN IZ VRANJA OŽENIO FILIPINKU: Ovako je počela njihova ljubavna priča – nije ni slutio da će je upoznati

VRANJANCA Gorana Stojanovića (33) posao je odveo u Katar gde je radio na izradi reklamnih panela za Svetsko prvenstvo u fudbalu.Kada je krenuo nije ni slutio da će u toj zemlji na Arabijskom poluostrvu sresti ljubav svog života Ešli (35), kojom se ubrzo, uprkos sporim zakonskim procedurama, oženio, a ona je tako postala vranjska “snaška” i jedina Filipinka u Pčinjskom okrugu.

Goran i Ešli sada Stojanović upoznali su se slučajno u Dohi, u jednom većem zajedničkom društvu. Ipak, pre prvog susreta, morao je malo da se pomuči i da je potraži preko društvenih mreža, u internet grupi ljudi koji su radili u ovom gradu. Stupio je u kontakt sa njom i to je bio njihov prvi i, kako tvrde, sudbonosni susret. Bukvalno se desila ljubav i stvarno sam osetio leptiriće u stomaku. Zaljubili smo se i nisam imao dilemu da je ona žena mog života – priča Goran sa osmehom.

Ešli je profesionalna maserka i živela je na Filipinima, gde je i sada njena porodica: majka, trojica braće i tri sestre. Na srpskom jeziku, koji polako i strpljivo uči, kaže nam da je presrećna i zahvalna što su svi posebno pažljivi prema njoj.- Ne smetaju mi ni različite kulture ni to što smo različite vere, najvažnije mi je da budem sa Goranom – priča Ešli.Svi su me lepo prihvatili, a meni je sve novo i interesantno. Kada je reč o prvim utiscima, rekla bih da Srbi mnogo jedu, mnogo piju i mnogo se nerviraju za svaku sitnicu – priča nam Ešli uz široki osmeh.

Dok razgovaramo, Ešli i Goran, neprekidno, jedno drugo dopunjuju i prisećaju se raznih anegdota koje prate njihovu vezu, a bilo ih je i na Filipinima kada je Goran upoznao njenu porodicu i u Srbiji kada su došli u januaru ove godine.Mnogo mi je bilo simpatično kako se Ešli radovala kada je prvi put videla sneg. Najpre je bila šokirana, a potom je skakala od sreće kao dete. I, stalno je bila prehlađena, jer pre toga za nju hladna zima nije postojala – kaže Goran.

Ešli pak ne skriva svoje oduševljenje što nailazi na veliko razumevanje Goranove porodice, rodbine i prijatelja. Muslimanka sam pa Goranova majka i on uvek pripremaju posebnu hranu za mene kada oni ručaju svinjetinu. Tako je bilo i na okupljanju kod njegovih prijatelja i to me zaista obavezuje da i ja poštujem pravoslavlje – kaže mlada Filipinka.

Ovaj bračni par nema dilemu da im je najvažnije da se vole, kao i da će poštovati i jedne i druge verske običaje, a buduću decu koju priželjkuju učiće onome u šta i oni veruju – da je “bog jedan”.Sada su, kako kažu, još na početku. Pre tri i po meseca formalno su rekli “da” u Vranju i izabrali ovaj grad za zajednički život. Urediće sopstveni dom i nadaju se da će ih sreća poslužiti i da će im pomoći bogato iskustvo stečeno u inostranstvu, kao i da će uskoro dobiti posao.

ŽELE DA IM SE PORODICE SRETNU
GORAN kaže da je rekao svojoj porodici da se zaljubio i da devojku dovodi u Vranje.Saopštio je majci da je Filipinka, da ne govori srpski, ali majka je samo jednostavno rekla: “Ako je voliš ti, volećemo je i mi”. Ešli i Goran priželjkuju da im se uprkos daljini porodice nekada sretnu, a u međuvremenu će pokušati da stvore sve uslove da se to putovanje ostvari.

IZVOR:NOVOSTI.RS

Please Post Your Comments & Reviews

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!