PODELITE SA PRIJATELJIMA

Žena je, kaže, pokušavala razgovarati s mužem, ali on je ignorira te ne želi ići s njom kod bračnog savjetnika…

Jedna je Hrvatica u Facebook grupi Mamine tajne anonimne i javne otkrila da ona i suprug žive kao “majka i sin”. Naime, ona je očajna jer njih dvoje nisu imali intimni odnos nekoliko mjeseci.

Žena je, kaže, pokušavala s njim razgovarati, ali on je ignorira te ne želi ići s njom kod bračnog savjetnika.

“Suprug se skroz ohladio, nemamo odnos već nekoliko mjeseci. Pokušavala sam u više navrata s njim razgovarati ali ignorira. A za bračnog savjetnika ne želi čuti”, otkrila je žena.

Ona tvrdi da je suprug ne vara te da on cijelo vrijeme provodi na mobitelu i gledajući televiziju.

“Nije druga osoba u pitanju, a kod kuće njegovo vrijeme je mobitel i TV. Totalno me zanemaruje. Želim se maknut od njega, za mene to nije nikakav život. Živimo kao majka i sin. Vrlo mi je teško”, istaknula je nesretna žena.

‘Treba ti muškarac kojemu ćeš biti žena, a ne mama’

Ubrzo je u komentarima dobila kontakt psihoterapeutkinje te je jedna pratiteljica grupe napisala da glavni problem nije samo u intimnim odnosima.

“Ne treba ti psihoterapeut, nego ti treba muškarac kojemu ćeš biti žena, a ne mama. Znači, reći mužu da ima zadnju priliku da poboljša vaš brak. Ako se ništa ne bude promijenilo znaš šta ti je činiti”, istaknula je Helena.

“Nije tu glavni problem intimni odnos. Kakav odnos imate općenito po pitanju komunikacije, idete li negdje, kakav općenito život vodite? Je li i vi njega zanemarujete, tj. bavite li se kućanskim poslovima umjesto da se posvetite suprugu?”, pitala je Ivana, a onda je navela još pitanja koja bi mogla pomoći riješiti problem nedostatka intimnosti u braku.

‘Otvoreno recite što vam smeta’

“Radi li previše? Muči li ga nešto, a da niste to primijetili ili pitali je li sve u redu? Prigovarate li puno? Napadate li ga? Jesu li vam i ranije intimni odnosi bili rijetki? Je li jedno od vas ili oboje izloženo prevelikom stresu?”, pitala je dalje Ivana te je istaknula da na smanjenje libida mogu utjecati brojni faktori.

“Mnogi faktori mogu utjecati na smanjenje želje. O tome svakako trebate vas dvoje otvoreno porazgovarati, ali nemojte forsirati, nađite pogodan trenutak i otvoreno recite što vam smeta, neka i on iznese svoje mišljenje, i pokušajte pronaći kompromis”, napisala je Ivana te je pozvala na iskrenu i otvorenu komunikaciju.

“Smatram da mnoge stvari ostanu visjeti u zraku, i teško se rješavaju ili nikako, ako nema spremnosti na otvorenu, iskrenu komunikaciju i iznošenje svega što nas tišti, što nam smeta, a još teže se rješava, ako nema razumijevanja i kompromisa s obje strane”, dodala je.

“Mi ljudi smo toliko kompleksna i različita bića da se nekad upitam kako je moguće išta riješiti sam sa sobom, a kamoli s drugima. Uvijek je tu rat: mišljenja, stavova, vjerovanja, nadanja, očekivanja, a doći do rješenja i dogovora gotovo nemoguća misija”, istaknula je Ivana
IZVOR:.(RBSM-RADIO)

Facebook Comments