PODELITE SA PRIJATELJIMA

kk

1. Vidite samo jednog konja

Vi ste tip osobe koja više zanima velika slika i lakše shvatate cijelu priču nego neke njene detalje. Vi stvari, probleme ili rješenja vidite u njihovoj cjelini, ne gubeći vrijeme na analizu detalja. Odlučujete brzo i jednostavno.

Ove kvalitete se traže u firmama i vi biste bili izvrsni u stvaranju strategija i odlučivanju budući da ste sposobni da sagledate stvari “spolja”, a u glavi već vidite šta se događa pet ili šest koraka unaprijed.

Iako su ovi kvaliteti opšte poželjni, nemojte prestati da radite na sebi. Povežite ih sa znanjem i iskustvom i postaćete poželjan poslovni “paket”.

2. Vidjeli ste između 5 i 10 konja

U vama se nazire perfekcionizam. Vi ne uzimate stvari zdravo za gotovo i posvećeni ste onim pravim stvarima koje imaju veliki uticaj na vaš život, piše The Minds Journal.

Odlučujete na temelju informacija kojima raspolažete, intuitivno, ali razumno. Uprkos vašoj razumnosti, vaš način rada zna da bude jako opasan – za vas i okolinu. Ali ovo vas ne usporava, već direktno usmjerava prema vašim ciljevima. Vaš najveći problem je što nemate dobar sistem rada.

Uvijek ste u pokretu i za vas ne postoji faza mirovanja. Nebitno je da li trčite ili puzite, vi jednostavno ne stajete…

3. Vidjeli ste 11 ili više konja

Imate izuzetno oštro oko i primjećujete stvari koje drugi teško vide. Po prirodi ste jako odgovorni i to je jedan od razloga zašto nikad ne propuštate ni najsitnije detalje.

Ovo je jedan od razloga zašto ljudi vole sa vama da rade. Svjesni su da nikad nećete zabrljati, prenosi 24sata.hr.

Nažalost perfekcionizam dolazi sa svojim nedostatcima. Često se znate naći u situacijama u kojima niste sigurni da li trebate da nastavite da radite na nečemu ili da završite i pređete na novi zadatak. Uvjereni ste da sve može da bude bolje i tu nastaje problem jer nemate granicu i ne znate kad je vrijeme da stanete.

IZVOR:NOVI.BA

Facebook Comments