PODELITE SA PRIJATELJIMA

Kako meteorolozi najavljuju očekuje nas vrelo i sparno ljeto.
Očekuje se da će juni biti prosječno topao i suh. Srednja minimalna temperatura biće oko 15,9 stepeni, a srednja maksimalna oko 26,3. Padavine će biti ispod prosjeka, ali kako kažu iz RHMZ, u granicama normale.

Meteorolozi, dalje, najavljuju pakleni juli sa toplotnim talasima koji neće prijati mnogima.
Prosječna temperatura u julu biće iznad višegodišnjeg prosjeka, sa srednjom minimalnom od oko 18,2 stepena, a srednjom maksimalnom od čak 29,2 stepena!

Prema meteorolozima, očekuje nas nekoliko toplotnih talasa tokom jula, a padavine će biti u granicama višegodišnjeg prosjeka.
August nam takođe neće dati da se opustimo i rashladimo – i tokom osmog mjeseca biće toplotnih talasa, sa prosečnom maksimalnom temperaturom od oko 28.6 stepeni. Kraj ljeta i septembar donose blago zahlađenje i za četiri stepena nižu srednju maksimalnu temperaturu.

BONUS:

Opet ćemo malo razgovarati o zdravlju do kojega se svi, manje ili više, brinemo. Da li vam se ikad dogodilo da ste jako umorni, da ste imali jako naporan dan, i da kad idete u krevet, vrlo brzo zaspite, a onda vrlo čvrsto zaspite, a ujutro kad se probudite otkrijete da je vaš jastuk vrlo vlažan i da je na jastuku ostalo mnogo tragova pljuvačke koja je iz vašeg usta curila preko jastuka dok ste spavali

Danas ćemo o tome razgovarati u ovom tekstu, a nešto takvo prisutno je kod mnogih ljudi. Obično su to ljudi koji su jako umorni i koji danima ne spavaju nekoliko sati sna, pa slučajno ujutro primijete tragove sline na svom jastuku. To se najčešće događa kada imate takav san koji nije čvrst i pravi, a niste budni ni s jednim dijelom svog mozga, što zapravo pokazuje da ste imali jako kvalitetan san

Sve ovo može ukazivati ​​na to da ste sanjali nešto vrlo lijepo i da vam je raspoloženje bilo jako dobro za vrijeme spavanja, a nakon takvog sna probudimo se, premda u odmornom stanju, puno odmorniji i puno spremniji za novi radni dan. Treba izbjegavati ovakvu vrstu umora tijekom vožnje, jer to može dovesti do istinski katastrofalnih posljedica.

Slina sama po sebi nije tako opasna, pa je poželjna u ustima jer uništava neke bakterije koje loše utječu na zdravlje zuba, ali slina ima i velik utjecaj na naše cjelokupno zdravlje, a ključno je što slina ima veliki utjecaj na razgradnju hrane koja Unosimo ga u tijelo, a utječe i na pravilnu probavu te uklanja ostatke hrane između naših zuba.

 

IZVOR:BLICSERVISVIJESTI.INFO

Facebook Comments