ODMAH JE IZBACITE IZ FRIŽDERA: Namirnica koja izaziva opake bolesti, doktori su sada upozorili građane

3 min read
PODELITE SA PRIJATELJIMA

NEDAVNO SU IZ AMERIČKOG CENTRA ZA KONTROLU I PREVENCIJU BOLESTI SAOPŠTILI KAKO JE PO CIJELOM SVIJETU IZLOŽEM BISFENOL A-

Da bismo održavali zdravlje, potrebno je jesti svježu hranu svakodnevno, morali bismo izbjegavati hranu u konzervama pošto one nerijetko imaju štetnu hemikaliju. Bisfenol A (BPA) sadrže većina konzerviranih namirnica u unutrašnjosti ambalaže. To je hemikalija koja se ponaša kao estrogen, poremetiti će hormonsku aktivnost organizma tako.

Najnovija istraživanja koja su rađena su pokazala kako se povezuje to sa oštećenjima crijeva, odnosno sa neplodnošću i srčanim oboljenjima, ali i drugim reproduktivnim problemima, iako ove konzervirane namirnice nisu zabrinjavajuće, pogotovo je opasan konzervisani paradajz. Radi njegove visoke kiselosti u njemu se dugo zadržava BISFENOL A.

To je inače sintetski spoj koji je povezan sa hemijskom formulom (CH3) 2C (C6H4OH) 2 i oni pripadaju grupi difenilmetanskih derivata i bisfenola, imaju dvije hidroksilne grupe.

Inače, BPA je polazni materijal za sintezu plastiku, pogotovo određenih polikarbonata i epoksidnih smola, ali i nekih polisulfona i određenih materijala.

Jako su jasne i čvrste BPA plastike, izrađuju se u raznim zajedničkim proizvodima za široku potrošnju, kao što su plastične boce, uključujući boce sa vodom, sportskom opremom, CD i DVD

Sada smo vas upozorili, a vi o ovome morate voditi računa da ne biste došli u neke velike probleme, ostanite i dalje uz nas.

BONUS:

Imate visok krvni pritisak. Lijek vam je bliže nego što mislite, obratite pažnju: Visok krvni pritisak se nimalo ne smije zanemarivati. Visok krvni pritisak ukazuje na moguće srčane pr0bleme. Visok krvni pritisak se vezuje i za srčani udar.

Idite kod ljekara, ne ignorišite simptome. Pazite na način ishrane, te uzimajte redovno terapiju koju ste dobili. Nije dovoljno sam o uzimati lijekove, potrebno je da se zdravo hranite. Ukoliko jedete nezdravu hranu, sa puno soli i masti, tako ćete začepiti krvne sudove i dovesti do porasta pritiska, a onda i udara.

Jedite zdravu hranu, smanjite unos osli i masti, pa ćete se osjećati bolje. Naravno i stres dosta doprinosi ovom stanju, pa gledajte da budete opušteniji. Krećite se više, družite, radite aktivnosti koje volite. Rizik od srčanog udara može biti i zbog stanja označenog kao osteohondroza.

Obično se javlja sa godinama. Ono što će vam pomoći jeste da idete na terapije kako bi se pršljenovi postavili u pravilan položaj. Te da vodite računa o tome u kakvom ste položaju, kako spavate i sl.

Obično je riječ o cervikalnoj, odnosno vratnoj hondrozi. Ukoliko je adekvatno liječite, onda se smanjuje i rizik od pr0blema sa srcem. Pratite i to koliko često se javljaju grčevi u ekstremitetima i bolovi u kičmenom dijelu.

 

IZVOR:BLICSERVISVIJESTI.INFO

Facebook Comments

Mozda vam se dopadne

More From Author

+ There are no comments

Add yours