PODELITE SA PRIJATELJIMA

Slađan je oženio Albanku kojom je oduševljen, pa svojom izjavom razbesneo Srpkinje.

Sve više je muškaraca koji se žene devojkama iz Albanije, a sudeći prema njihovim rečima, one su veoma skromne.

Snimak Slađana Nikolića (48) iz Sirinićke župe na Kosovu koji se oženio Albankom Fidom Nuriši (28) iz Dragaša u opštini Gora, jednom od najnerazvijenijih delova u Evropi osvanuo je nedavno na TikToku. A njegovo objašnjenje o tome kakve su Albanke a kakve Srpkinje i koje su razlike između njih pokrenulo je lavinu komentara.

Na pitanje kakve su žene iz Albanskog dela Gore kada se udaju na Kosovo i da li postoji razlika između njih i Srpkinja, objasnio je upravo 48-godišnji Srbin.

“Možda neka mala razlika postoji između devojaka, zato što su naše devojke malo više, kako da kažem… vole da uživaju i to sve, a ove iz Dragaša, malo više za poljoprivredu. Oni su i tamo navikli na takav život. Međutim kad dođu i kad vide kako se živi ovde, bude i njima drugačije ali im je zbog mehanizacije i svega lakši život ovde.” rekao je Slađan.

A kako izgleda kada se Albanka uda na Kosovo, iz prve ruke objasnila je i sama Fida, koja je jedna od 20 njenih sunarodnica koje se nalaze u Sirinićkoj župi.

“Pa čudno je, drugačije je selo. Kad sam došla, gledam, drugačije je tamo, drugačije ovde, ali nisam se pokajala što sam došla” objasnila je ona.

“Tražio besplatnog radnika, a ne ženu”

Mnoge Srpkinje našle su se uvređene komentarom Slađana, pa su napisali šta misle o ovakvim brakovima.

“Ovaj tražio roba, a ne ženu, zato i nije mogao sa našom da se oženi”, “Sve što mogu reći jeste da je bolje biti srećno neudata nego sluga i truli radnik nekom uz opasku ‘da te ja nisam uzeo, niko drugi ne bi'”, “Ti nisi tražio ženu, nego besplatnog radnika”, “Jezivo”, “Robinja bila, robinja ostala, greota”, bili su samo neki od komentara kojima su reči ovog Srbina zasmetale.

Ipak, bilo je i onih koji nisu videli ništa loše u svemu ovome.

“Lepo je ovo videti, ljudi su srećni, stvaraju porodicu, imaju miran život, ispunjen radošću, bravo”, “Sve dok su oni srećni, ko smo mi da im se mešamo”, pisali su oni.

Ispod videa javile su se osobe koje su objasnile da Goranci uglavnom sebe smatraju Srbima, te da ovde ne postoji problem.

“Goranci sebe uglavnom smatraju Srbima i slave Đurđevdan. Ima ih i u Beogradu koliko hoćeš”, “Upravo, oni su Srbi, čak imaju i isti školski sistem kao mi, nema mesta raspravi”, “Tako je, oni su slovenski muslimani”, bili su još neki komentari ispod videa.

IZVOR:(Stil/ Blic)

Facebook Comments