PODELITE SA PRIJATELJIMA

Kolege je opisuju kao pozitivnu i uvek veselu osobu, a to potvrđuje i njena ljubav prema sprskim pesmama

Stela Bajić, poreklom je iz Gane, ali je sudbina dovela u Srbiju, udala se u Užice, a na Zlatiboru radi kao šankerica u jednom hotelu.

Stela je u svojoj rodnoj Gani, pre 12 godina, upoznala Užičanina, udala se za njega, a onda su oboje došli u Srbiju, u njegovo rodno Užice. Devojački se prezivala Braun, ali je dolaskom u Srbiju na venčanju dobila ime Milena i uzela muževljevo prezime Bajić. Kao i jedan deo Užičana, zaposlena je na Zlatiboru, radi u čuvenom hotelu “Palisad” za šankom, a svojom pojavom i pozitivnim duhom omiljena je u kolektivu.

– Dopada mi se priroda u Srbiji, mada moram priznati da su me planine u početku plašile. Imamo ih i mi u Gani, ali ne u ovolikom broju – kaže Stela.

Ističe da se na Srbiju brzo navikla, iako kaže da je srpski jezik veoma težak. No, uz podršku poslodavaca i kolega svakodnevno uči neke nove reči. Čak je naučila i pojedine srpske pesme, pa ponekad i zapeva, onako bez treme, ali lepo.

– Stela je veoma vesela osoba koja koja voli ljude, zanimljiva je i vrlo pozitivna. Odlično se snašla i savladala posao u hotelu, poput pravljenja kafe i ostalih napitaka – kažu njene kolege.

Klima u Africi je itekako različita u odnosu na Zlatibor, ali ni to nije omelo Stelu da se navikne na Srbiju, naručito na ovoj surovoj planini.

– Nije mi u tolikoj meri smetala promena klime, mogla bih čitav dan da se igram u snegu, ali priznajem da ne volim zimu – dodaje Stela.

Njen dom je u Užicu, tu živi sa suprugom, dopada joj se srpski narod, a kako i ne bi, kada neretko sugrađani žele da se fotografišu sa njom na ulici ili joj kupe neki poklon.

IZVOR:(Ona.rs / B.I.)

Facebook Comments