USUDIO SE DA VREĐA TRAMPA! Ovo je razlog zašto je BRITANSKI AMBASADOR DAO OTKAZ!

 

 

Britanski ambasador u Vašingtonu podneo je danas ostavku nakon što ga je američki predsednik Donald Tramp nazvao “glupim” i “pompeznom budalom”.

Tramp je britanskog ambasadora Kima Deroka izvredjao nakon što je procurelo da je ambasador američku administraciju označio kao nesposobnu, prenela je agencija Rojters.

zemalja koje žele da nas podrže”

– Od curenja zvaničnih dokumenata iz ove ambasade bilo je dosta spekulacija oko moje funkcije i mog ostanka kao ambasadora – naveo je Kim Derok u pismu ostavke.

On je poručio da ovim činom želi da stavi tačku na te spekulacije.

– Trenutna situacija je takva da mi je nemoguće da nastavim da obavljam funkciju onako kako bih želeo – naveo je.

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

Dokumenta koja je nedavno objavio “Mejl on Sandej” sadrže veoma kritične komentare ambasadora Deroka o trenutnom stanju Trampove administracije i pružaju redak uvid u to kako neki visoki britanski diplomata gleda na vladu najbližeg saveznika svoje zemlje.

– Ne verujemo baš da će ova administracija postati suštinski normalnija, manje disfunkcionalna, manje nepredvidiva, manje podeljena, manje diplomatski nespretna i nesposobna – napisao je Derok u jednom od nizu procurelih dokumenata koji se odnose na period od 2017. do danas.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  NATO koristio KLIMATSKO ORUŽJE protiv Srba 1999. godine?! DOKAZI IZAŠLI NA VIDELO (VIDEO)

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *