PODELITE SA PRIJATELJIMA

Lejsi iz SAD kaže da je odgajana u “kulturi čistoće” i da joj je to godinama uništavalo intimni život. Na svom TikTok profilu je odgovarala na objavu drugog muškarca u kojoj je pisalo: “Samo želim da kažem da je čekanje braka za prvi intimni odnos stvarno loša ideja.”

Lejsi se na to nadovezala: “Ne bih mogla više da se složim s njim. Biću otvorena i sve ću vam ispričati”.– Odrasla sam u 90-im tokom kojih je kultura čistoće bila jako popularna. Bilo je čak i trenutaka kad sam razmišljala da se neću ni poljubiti pre venčanja. Pa, moj suprug i ja smo “tehnički” čekali do prve bračne noći – dodala je.

Lejsi je objasnila da je imala intimnig  iskustva sa svojim dečkom, ali nisu imali odnos  sve do prve bračne noći

Na medenom mesecu sam nazvala svoju sestru, koja je medicinska sestra, doslovno urlajući na telefon, govoreći da mislim da mi je jako lose  – dodala je.

Još jedna stvar u kojoj je odrasla verujući je da svoje intimne  potrebe i želje treba ostaviti po strani i samo se fokusirati na to da zadovolji svog muškarca.

– I budući da me kultura čistoće naučila da je moj posao da zadovoljim svog muža i da je sve što je bitno u vezi s njim ili će gledati i varati me, doslovno mi je trebalo nekoliko godina da se osvestim i zapitam “a gde sam ja u ovom braku’? – rekla je Lejsi.Korisnici TikToka požurili su komentarisali njenu objavu.

– Ako želiš da čekaš, to je u redu. Ali ako se osećaš prisiljeno da čekaš zbog bilo koje ideologije – to je jednostavno pogrešno – komentarisala je jedna pratiteljka.

– Mama mi je rekla da odem da živim s nekim godinu dana pre nego što uopšte pomislim na udaju. Najbolji savet ikad – napisala je druga žena.

– Baka mi je rekla da testiram auto pre nego što ga kupim – komentarisala je treća žena.

IZVOR>(Kurir.rs/ 24sata.hr/ L. S)

Facebook Comments